Reklama

Teplo je stále tu! Osviežte sa TROPICKÝM ĽADOVÝM ČAJOM

Tropický ľadový čaj

Zdroj: Monika Fajdová

Reklama
Monika Fajdová

Monika Fajdová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Hľadáte niečo chutné, čo vás aj schladí? Práve ste to našli!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Teplo je stále tu! Osviežte sa TROPICKÝM ĽADOVÝM ČAJOM

    DOMÁCI TROPICKÝ ĽADOVÝ ČAJ

    4 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, CHLADENIE 60 MINÚT

    Zdroj: Monika Fajdová

    Tropický ľadový čaj vás osvieži!

    Potrebujete:

    • 4 sáčky zeleného čaju
    • hrsť čerstvej mäty
    • 1,2 l vody
    • 1 marakuju
    • 1 pomaranč
    • 1 citrón
    • 0,5 l ananásovo-kokosového džúsu (prípadne iba ananásový)
    • 3 balíky citrónového trstinového cukru
    • ľad

    POSTUP:

    1. Zelený čaj zalejte horúcou vodou (nie vriacou!), pridajte mätu, nechajte vylúhovať a poriadne vychladnúť.
    2. Zatiaľ si nakrájajte ovocie na tenké plátky, marakuju na polovicu.
    3. Do vychladnutého čaju nasypte trstinový citrónový cukor, poriadne premiešajte, pridajte ľad a ovocie. Na záver dolejete džúsom. Podávajte v pohári s marakujou a extra dávkou ľadu. Nazdravie!

    Autor článku

    Monika Fajdová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je introvertka, ale o jedle vždy rada pokecá, inšpirácie na nové recepty často hľadá v spoločnosti mačacích kamarátov. Miluje taliansku a ázijskú kuchyňu, hlavne cestoviny a sushi. Na prípravu prvého kysnutého cesta sa odhodlávala takmer 25 rokov a dnes je z toho láska! Varenie a pečenie je pre ňu relax, nebojí sa ani vegetariánskych či vegánskych jedál, ktoré dokáže vyšperkovať tak, že v nich mäso nechýba ani zarytým mäsožravcom. Riadi sa heslom: „Život je príliš krátky na to, aby sme jedli zlé jedlo!“.