Nasi goreng

Dobré jedlo/Natália Jablonková

Viete variť PHO BO, ramen či robiť SUŠI? Náš kuchár Ľuboš dnes VARÍ exotiku

V tejto kuchyni akoby si dali rande najpestrejšie, najfarebnejšie chute s vôňami. Ak máte chuť na exotiku, ste tu správne.

PHO BO z Vietnamu

Pho bo - polievka Vietnam
Zdroj: Dobré jedlo/natália Jablonková

6-8 PORCIÍ, PRÍPRAVA 25 MINÚT, VARENIE 4 A VIAC HODÍN

NA VÝVAR:

  • 2 stredne veľké cibule, rozkrojené na polovice
  • kúsok zázvoru (2 cm) nakrájaný na plátky
  • 3 badiány
  • 5 celých klinčekov
  • 1 celú škoricu
  • soľ
  • rybaciu omáčku

AKO PRÍLOHU

  • hrubšie ryžové rezance
  • 300 g hovädzej sviečkovice alebo roštenky
  • mungo klíčky
  • 1 cibuľu nakrájaná na tenké plátky a riadne prepláchnutá v studenej vode
  • čerstvé čili papričky
  • 1 mladú cibuľku
  • čerstvé lístky koriandra
  • pár lístkov bazalky (ideálne thajskej) a mäty
  • 1 limetu

Postup je na druhej strane...