Reklama

ZAPEKANÁ polievka aj pre nešikovných: Táto sa vám nikdy nevyleje

zapekana polievka

Zdroj: Laura Witteková

Reklama

Hustá, ktorá dnes oceníte, ak sa vám nechce pripravovať druhý chod.

  • Dĺžka prípravy (min): 60
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 lyžica masla
  • 1 lyžica oleja
  • 2 ks stredne veľké cibule
  • 150 g lievika trúbkovitého
  • 100 ml bieleho suchého vína
  • 1 lyžica kryštálového cukru
  • 1,5 l kuracieho vývaru
  • 4 ks plátky bieleho chleba
  • 150 g nastrúhaného tvrdého syra
  • 1 ks soľ";i:10;s:27:"1 ks mleté čierne korenie

Postup

Krok 1

Na rozohriatom masle a oleji opečte olúpanú a nakrájanú cibuľu. Pridajte očistené a opláchnuté huby nakrájané na menšie pásiky. Premiešajte a duste asi 10 minút. Po odparení vody prilejte víno, ochuťte cukrom, soľou a korením. Dolejte vývar a nechajte na miernom ohni variť asi 15 minút.

Krok 2

Polievku rozdeľte do zapekacích keramických misiek, zakryte plátkom chleba vyrezaným podľa veľkosti vnútorného obvodu misky a posypte nastrúhaným syrom.

Krok 3

Misky vložte do rúry a zapekajte do zlatohneda asi 10 minút pri teplote 180 °C.