ZAPEKANÁ polievka aj pre nešikovných: Táto sa vám nikdy nevyleje
1. 11. 2021, 15:09 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:25)

Zdroj: Laura Witteková
Reklama
Hustá, ktorá dnes oceníte, ak sa vám nechce pripravovať druhý chod.
- Dĺžka prípravy (min): 60
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 lyžica masla
- 1 lyžica oleja
- 2 ks stredne veľké cibule
- 150 g lievika trúbkovitého
- 100 ml bieleho suchého vína
- 1 lyžica kryštálového cukru
- 1,5 l kuracieho vývaru
- 4 ks plátky bieleho chleba
- 150 g nastrúhaného tvrdého syra
- 1 ks soľ";i:10;s:27:"1 ks mleté čierne korenie
Postup
Krok 1
Na rozohriatom masle a oleji opečte olúpanú a nakrájanú cibuľu. Pridajte očistené a opláchnuté huby nakrájané na menšie pásiky. Premiešajte a duste asi 10 minút. Po odparení vody prilejte víno, ochuťte cukrom, soľou a korením. Dolejte vývar a nechajte na miernom ohni variť asi 15 minút.
Krok 2
Polievku rozdeľte do zapekacích keramických misiek, zakryte plátkom chleba vyrezaným podľa veľkosti vnútorného obvodu misky a posypte nastrúhaným syrom.
Krok 3
Misky vložte do rúry a zapekajte do zlatohneda asi 10 minút pri teplote 180 °C.