Reklama

Keď rastú, dáme HUBOVÚ: 6x sýta polievka z plného košíka!

Kuriatkové kapučíno, huby

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Kapustnica, papcún, ramen, kapučíno... Do všetkých idú huby podľa vášho výberu!

Hustý napenený krém pripravte zo zmesi húb, alebo čisto z kuriatok.

HUBOVÉ KAPUČÍNO

4 PORCIE

Potrebujete:

  •  150 g zmesi sušených húb
  • 40 g masla
  • 2 šalotky
  • 3 strúčiky cesnaku
  •  štipka mletého nového korenia
  •  štipka nastrúhaného muškátového orieška
  • 250-300 g kuriatok
  • 1 lyžica posekanaj vňate ligurčeka
  • 300 ml zeleninového vývaru
  • 100 ml smotany na šľahanie + na ozdobenie
  • soľ, mleté biele korenie

Zdroj: Laura Witteková

POSTUP:

  1. Huby prepláchnite a namočte na 15 – 20 minút do 300 ml studenej vody. Potom ich sceďte, vyžmýkajte. Vodu odložte.
  2. Na masle speňte očistenú, nadrobno nakrájanú šalotku. Po 2 minútach pridajte očistený, na plátky nakrájaný cesnak. Premiešajte a pridajte scedené huby. Ochuťte novým korením, muškátovým orieškom, ligurčekom, soľou a bielym korením. 
  3. Pridajte očistené, nakrájané kuriatka a 10 minút opekajte. Prilejte vodu z húb a horúci vývar. Varte asi 5 minút. Potom zmes rozmixujte na hladký krém, prilejte 100 ml smotany, priveďte k varu a odstavte.
  4. Horúci krém rozdeľte do hrnčekov. Na vrch môžete dať vyšľahanú smotanu. Posypte trochou mletého muškátového orecha a podávajte horúce.

PAPCÚN S HUBAMI

4 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 20 MINÚT

Zdroj: Dobré jedlo/Dano Veselsky

Potrebujete:

  • 4 stredne veľké zemiaky
  • 1 bobkový list
  • niekoľko guľôčok čierneho korenia
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 300 g lesných húb 
  • 100 g slaniny nakrájanej nadrobno
  • 1 lyžica hladkej múky
  • maslo, soľ
  • smotana na šľahanie (nemusí byť)
  • ocot, čerstvé bylinky

NA HALUŠKY:

  • 1 vajce
  • štipka soli
  • voda
  • hladká múka

Postup pokračuje na ďalšej strane>>

Zdroj: Dobré jedlo

POSTUP:

  1. Ošúpané zemiaky nakrájajte na kolieska, zalejte vodou, tú osoľte a pridajte do nej guľočky čierneho korenia. Uveďte do varu.
  2. V panvici na masle opražte očistenú cibuľu nakrájanú na drobno, pridajte očistené a nakrájané huby, osoľte. Spolu poduste. Huby pridajte do hrnca k takmer uvareným zemiakom.
  3. Pripravte halušky: Do misky k vajcu pridáte soľ, vodu a múku. Urobte redšie cesto a cez sitko na halušky zavarte halušky do polievky.
  4. V panvici opečte slaninu, pridajte hladkú múku a krátko opražte. Slaninovú zápražku vlejte do polievky a chvíľu povarte. Do polievky môžete pridať aj smotanu na šľahanie a polievku prevariť.
  5. Polievku dochuťte octom a čerstvými bylinkami.

JAPONSKÝ RAMEN

Vynikajúca a zdravá polievka. Aj do nej idú huby! Namiesto shitake skúste dať nakrájané šapmiňóny.

Zdroj: Laura Witteková

Japonský ramen

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Super zdravá japonská polievka ramen: Takto ju pripravil kuchár Ľuboš

    HUBOVÁ POLIEVKA S POHÁNKOU

    Tradičná polievka z Kysúc

    Zdroj: Vydavateľstvo Fortuna Libri

    KAPUSTNICA SO ZÁZVOROM A HUBAMI

    Poriadne ostrá!

    Zdroj: DJ/Laura Witteková

    ŠOŠOVICOVÁ S DUBÁKMI

    Na kyslo so smotanou

    Zdroj: Dobré jedlo

    Dobré hubárske rady na záver

    Zdroj: Profimedia.sk