Reklama

Viac než len obložený toast! Skúste recept na dokonalý Club sendvič s batátovými čipsami

Club sendvič -  viac než len obyčajný sendvič.

Zdroj: Nina Smiešna / Dobré jedlo

Reklama
Nina Smiešna

Nina Smiešna

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Club sendvič - ikona rýchleho a chutného jedla s bohatou histótiou. Jeho jednoduchá príprava a neodolateľná kombinácia chutí sú dôvodom, prečo je taký obľúbený na celom svete.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Delikátne pečené kuracie stehienka s BBQ omáčkou - nedeľný obed bude hostinou

    Club sendvič je jedným z najpopulárnejších a najznámejších sendvičov na svete. Jeho bohatá a chutná kombinácia ho robí obľúbeným nielen v reštauráciách, ale aj ako rýchle občerstvenie doma. Tento sendvič sa skladá z troch vrstiev chleba a rôznych ingrediencií, medzi ktoré patria kuracie mäso, slanina, zelenina a majonéza. Všetky tieto ingrediencie spolu vytvárajú ideálnu kombináciu chuti, ktorá si získala mnoho fanúšikov.

    Anketa

    Už ste niekedy skúsili pripraviť Club sendvič?

    Zdroj: Nina Smiešna / Dobré jedlo

    Club sendvič sa stal neodmysliteľnou súčasťou reštauračných menu po celom svete.

    Ako vznikol club sendvič?

    Pôvod club sendviča sa často pripisuje prvému klubu v New Yorku - Union Club, kde sa tento sendvič údajne začal pripravovať v 19. storočí. Niektoré zdroje uvádzajú, že sa začal podávať v 1894 ako rýchla a výživná pochúťka pre členov klubu, ktorí hľadali niečo chutné a rýchle na občerstvenie. Iná verzia tvrdí, že recept na tento sendvič vznikol v klube Saratoga, kde bol zaujímavý tým, že mal tri vrstvy chleba. Tento koncept sa neskôr rozšíril a stal sa obľúbeným po celých Spojených štátoch.

    Vyskúšajte našu verziu Club sendviču s domácimi batátovými čipsami, ktoré nájdete na druhej strane.

    Zdroj: Nina Smiešna / Dobré jedlo

    Tento sendvič je skvelý na rýchle občerstvenie, ktoré zasýti a zároveň chutí skvelo.

    Club sendvič

    2 porcie, 30 minút
    INGREDIENCIE

    • 1 väčšie kuracie prso
    • soľ, čerstvé mleté korenie
    • olivový olej
    • 6 ks toastového chleba
    • Majonéza
    • 1 strúčik údeného cesnaku (alebo klasický cesnak)
    • 1 lyžička olivového oleja
    • šalát Lolo Biondo
    • Ľadový šalát
    • Paradajka
    • Slanina / 4 plátky

    POSTUP

    1. Kuracie prso umyjeme, usušíme, nakrájame na väčšie kúsky (tak, aby sme mohli mäso rovnomerne rozdeliť medzi dva sendviče), potrieme olivovým olejom a z každej strany osolíme a okoreníme. Prichystáme si zeleninu.
    2. Zo šalátov si oddelíme menšie listy, ktoré poriadne umyjeme a usušíme v sušičke alebo kuchynskými utierkami. Paradajku umyjeme a nakrájame na kolieska.
    3. Majonézu zmiešame s pretlačeným cesnakom a olivovým olejom, môžeme pridať aj rôzne čerstvé bylinky (nasekané).
    4. Na rozpálenú panvicu dáme olivový olej a opečieme na ňom kuracie prsia. Zatiaľ, čo sa opeká mäso, vložíme hrianky na gril alebo na mriežku do rúry a veľmi zľahka a jemne ich opečieme (pozor, neopekáme príliš dlho, aby sendvič nezoschol a neostal príliš chrumkavý, pokrm by sa veľmi ťažko konzumoval).
    5. K mäsu medzičasom pridáme aj slaninku a opečieme ju dochrumkava.
    6. Na opečený toastový chlieb natrieme majonézu, uložíme lolo biondo, kuracie prsia, (syr ak používame), toastový chlieb, opäť natrieme majonézou, uložíme ľadový šalát, paradajku, slaninu, batátové čipsy alebo tortilly. Prikryjeme vrchným toastom a prepichneme dlhým špáradlom.

    Recept na batátové čipsy nájdete na ďalšej strane >>>

    Autor článku

    Nina Smiešna

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Dobré jedlo miluje odmalička a prácu v Dobrom jedle si vysnívala už dávno. Lásku k jedlu a písaniu spojila do jedného a teší sa na všetky chuťovky, ktoré si vďaka nej prečítate. Rada skúša nové recepty, nebojí sa netradičných kombinácií a nikdy nepohrdne šálkou kvalitnej kávy. Gastronómia ju vždy priťahovala, niekoľko rokov sa venovala pečeniu v pekárni a v kuchyni trávi i dnes najviac času.