Reklama

Viac než len obložený toast! Skúste recept na dokonalý Club sendvič s batátovými čipsami

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Batátová pizza ako zemiakový zázrak
    Batátové čipsy sú skvelá pochúťka.

    Zdroj: Nina Smiešna / Dobré jedlo

    Batátové čipsy sú skvelá pochúťka.

    Domáce batátové čipsy

    INGREDIENCIE

    • 1 batát
    • Kukuričný škrob
    • Horúca voda
    • Soľ
    • Čerstvé mleté čierne korenie
    • Olivový olej

     

    POSTUP

    1. Rúru si predhrejeme na 200 stupňov. Batát ošúpeme a nakrájame na veľmi tenké kolieska. Vložíme ich do misky a rovnomerne posypeme kukuričným škrobom.
    2. Zalejeme horúcou vodou tak, aby bol každý plátok ponorený. Necháme oddychovať 10 minút, potom zlejeme a poriadne usušíme kuchynskými utierkami.
    3. Vložíme späť do misky, pridáme olivový olej, soľ a korenie, premiešame a rozložíme ešte neupečené čipsy na plech s papierom na pečenie
    4. Vložíme do rúry na 8-10 minút, potom pretočíme na druhú stranu a keď začnú batáty hnednúť, vyberieme ich z rúry.
    5. Necháme vychladnúť na plechu a podávame.

     

    Strana

    2/2

    Autor článku

    Nina Smiešna

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Dobré jedlo miluje odmalička a prácu v Dobrom jedle si vysnívala už dávno. Lásku k jedlu a písaniu spojila do jedného a teší sa na všetky chuťovky, ktoré si vďaka nej prečítate. Rada skúša nové recepty, nebojí sa netradičných kombinácií a nikdy nepohrdne šálkou kvalitnej kávy. Gastronómia ju vždy priťahovala, niekoľko rokov sa venovala pečeniu v pekárni a v kuchyni trávi i dnes najviac času.
    Reklama