Reklama

Rýchle ricottové šišky bez kysnutia: Recept hotový do 30 minút!

Rýchle ricottové šišky.

Zdroj: Gurmet/RECEPT BARBORA ŠTĚTINOVÁ, FOTO MAREK BARTOŠ, FOOD STYLING KLÁRA ZÍKOVÁ

Reklama

Ricottové šišky sú nadýchané, jemné a rýchlo hotové! Recept bez kysnutia, s dokonalou chuťou – ideálna sladká maškrta ku káve aj na fašiangy.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 1:32
Remaining Time 1:32
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Neodolateľné fašiangové ŠIŠKY, ktoré sa rozplývajú na jazyku.

    Rýchly recept na šišky bez kysnutia

    Ricottové šišky sú lahodnou alternatívou k tradičným fašiangovým šiškám. Vďaka ricotte sú mimoriadne nadýchané, jemné a vláčne aj na druhý deň. Ich príprava je navyše oveľa jednoduchšia, pretože nevyžadujú kysnutie. Cesto sa len vymieša, vytvarujú sa malé guľôčky a tie sa vyprážajú dozlatista. Tento rýchly a chutný recept si obľúbite nielen počas fašiangov, ale aj ako sladkú maškrtu ku káve či čaju.

    Nadýchané fašiangové šišky s ricottou

    Kombinácia ricotty, mlieka, oleja a cukru dodáva šiškám jemnú a mierne krémovú textúru, pričom citrónová kôra alebo vanilka im dodá príjemnú arómu. Po vysmažení ich stačí obaliť v práškovom cukre alebo podávať s ovocným džemom. Ricottové šišky sú skvelou voľbou, keď máte chuť na niečo sladké, no nechcete tráviť dlhé hodiny v kuchyni. Sú rýchle, jednoduché a zakaždým dokonale chutné!

    RICOTTOVÁ RÝCHLOVKA

    10 KÚSKOV, PRÍPRAVA 30 MINÚT

    Potrebujete:

    • 150 g hladkej múky
    • 4 lyžičky prášku do pečiva
    • štipka soli
    • 75 g ricotty
    • 50 ml mlieka
    • 50 ml rastlinného oleja
    • 40 g kryštálového cukru
    • repkový olej na vysmážanie
    • 100 g práškového cukru
    • kôra z 1 citróna

    POSTUP:

    1. Múku premiešajte s práškom do pečiva a so soľou. Pridajte ricottu, mlieko, olej, kryštálový cukor a vypracujte vláčne cesto. Rozdeľte ho na 10 dielov, z každého vytvarujte guľku a mierne ju sploštite.
    2. Vysmážajte vo vyššej vrstve rozohriateho oleja z oboch strán dozlatista. Práškový cukor rozmixujte s citrónovou kôrou a ešte teplé šišky v ňom obaľte alebo ich posypte.