Reklama

Testovali sme pre vás: Ktorá CITRÓNOVÁ KÔRA je najlepšia?

Svieža aróma

Zdroj: shutterstock

Reklama

Citrónová kôra dokáže spraviť s jedlom malý zázrak. Najlepšia je, samozrejme, čerstvo nastrúhaná, no dobré je mať doma aj vrecúško sušenej. Testovali sme, ktorá obsahuje presne to, čo potrebujete.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Úžasná schwarzwaldská roláda: Oblížete sa až za ušami! TEASER

    Hodnotili

    Ľuboš Mego
    V malých množstvách je citrónová kôra podobne univerzálna ako vanilka a pridať ju teda môžete takmer do každého jedla. Nebadane doplní aromatické jedlá o prvok prekvapenia, ktorý nám chutí, no nevieme prečo...

    Tatiana Kubicová
    Citrónová kôra je povinnou výbavou v každej kuchyni, lebo nikdy neviete, kedy si zmyslíte pripraviť rýchly dezert, ktorému práve jej aróma dodá šmrnc. Hodí sa mať ju poruke na osvieženie polevy, piškóty, sušienok i krémových plniek.

    Zdroj: Shutterstock

    Poďme na testované vzorky >>>

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      ŠIŠKY na FAŠIANGY: Už viac nehľadajte, lepší recept nenájdete! TEASER

      Strúhaná citrónová kôra Belbake

      Zdroj: Laura Witteková

      STRÚHANÁ CITRÓNOVÁ KÔRA Belbake

      25 g/0,99 eura, vyrobené pre Lidl

      Zloženie: 90 % citrónová kôra, cukor, prírodná aróma, kyselina citrónová, farbiaca kurkuma, kyselina sorbová
      Celkový dojem: Najbledšia spomedzi testovaných citrónových kôr je vlhká, sypká a jemne nastrúhaná. Vôňa je intenzívna a zreteľne citrónová, ale s nádychom umelých aróm. Chuť je tiež výrazne neprirodzene citrónová a sladká. Výrobok je podobný zmesi cukru a kyseliny citrónovej. Pečeniu dodá citrónovú chuť, arómu aj typickú kyslosť, no nie celkom autentickú.

      Test pokračuje na ďalšej strane >>>

      Video Player is loading.
      Stream Type LIVE
      Advertisement
      Current Time 0:00
      Duration 0:00
      Remaining Time 0:00
      Loaded: 0%
        • Chapters
        • descriptions off, selected
        • subtitles off, selected
        Naozaj ŠTÍHLY CHLIEB: Upečte si s nami chutný LAVAŠ! TEASER

        Citrónová kôra krájaná sušená Kotányi

        Zdroj: Laura Witteková

        CITRÓNOVÁ KÔRA KRÁJANÁ SUŠENÁ Kotányi

        14 g/0,69 eura, vyrobené v Rakúsku

        Zloženie: citrónová kôra krájaná sušená
        Celkový dojem: Najtmavšia z testovaných vzoriek má hrubú štruktúru podobnú pomletému farebnému koreniu s prevahou bieleho korenia. Ide o najhrubšiu a najsuchšiu spomedzi vzoriek. Vo vôni cítiť citrusy iba náznakom. Chuť je prevažne horká a citrónovo nevýrazná.

        Test pokračuje na ďalšej strane >>>

        Video Player is loading.
        Stream Type LIVE
        Advertisement
        Current Time 0:00
        Duration 0:00
        Remaining Time 0:00
        Loaded: 0%
          • Chapters
          • descriptions off, selected
          • subtitles off, selected
          TEASER: MARLENKA lepšia, než z obchodu: Náš RECEPT na MEDOVÉ REZY si zamilujete

          Citrónová kôra strúhaná Dr.Oetker

          Zdroj: Laura Witteková

          CITRÓNOVÁ KÔRA STRÚHANÁ Dr.Oetker

          2x 6 g/0,59 eura, vyrobené v Nemecku

          Zloženie: 60 % dextróza, 36 % strúhaná čiastočne  dehydratovaná citrónová kôra (zo Sicílie a zo Španielska),  1,4 % rastlinný citrónový olej, protihrudkovacia látka, kyselina askorbová, estery mastných kyselín s kyselinou askorbovou, kyselina sorbová, aróma, farbivo
          Celkový dojem: Farba tejto vzorky pôsobí prirodzeným dojmom. V štruktúre má testovaný produkt priznanú citrónovú kôru a vôňa je výrazná, ale syntetická. V chuti prevažuje sladkosť a spolu s arómou pripomína citrónový cukor alebo citrónovú šumienku. V sladkom pečení však môže pomôcť navodiť požadovanú arómu a chuť.

          Test pokračuje na ďalšej strane >>>

          Video Player is loading.
          Stream Type LIVE
          Advertisement
          Current Time 0:00
          Duration 0:00
          Remaining Time 0:00
          Loaded: 0%
            • Chapters
            • descriptions off, selected
            • subtitles off, selected
            TEASER Slivkový koláč s bielym makom: Láska na prvé ochutnanie!

            Víťaz testu: Sušená strúhaná citrónová kôra dmBio

            Zdroj: Laura Witteková

            SUŠENÁ STRÚHANÁ CITRÓNOVÁ KÔRA dmBio

            5 g/0,65 eura, vyrobené v Nemecku

            Zloženie: mrazom sušená strúhaná citrónová kôra z ekologického poľnohospodárstva 97 %, citrónový olej z ekologického poľnohospodárstva
            Celkový dojem: Zlatooranžová kôra so štruktúrou hrubšej strúhanky obsahuje väčšie chrumkavé hrudky, ale zvyšok je práškový a jemný. Vôňa je príjemne prenikavo a najmä prirodzene citrónová. Chuť je mierne kyslá, citrusová a naturálne horkastá. Odporúčame ju používať všade tam, kde sa pýta príjemne osviežiť chuť, čiže aj v slaných aj v sladkých jedlách.

            Citrónovú kôru by sme mali, poďme teda piecť!