Reklama

Nepečené JAZÝČKY: Urobíte si tradičné gaštanové alebo radšej jahodové?

Tradičné gaštanové jazýčky

Zdroj: Monika Fajdová / sweetlifeofmimi

Reklama
Monika Fajdová

Monika Fajdová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Vyskúšajte dva bleskové nepečené dezerty. Sú vám bližšie tradičné gaštanové jazýčky alebo radi experimentujete s novými chuťami?

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Milované GAŠTANY: Zužitkujte ich aj v slanej kuchyni

    Gaštanové jazýčky sú klasika, ktorú snáď všetci poznáme. Vedeli ste však, že jazýčky si môžete urobiť aj s inou príchuťou? Vyskúšala som ich s lyofilizovanými jahodami, ktoré už boli dlhšie otvorené a začínali mäknúť. Keďže naozaj nemám rada, keď sa potraviny vyhadzujú a robím to len v krajnom prípade, vyskúšala som z nich pripraviť nepečený dezert. A výsledok ma veľmi milo prekvapil!

    Anketa

    Vyskúšate aj jahodové jazýčky?

    • Určite áno! 30%
    • Zostanem pri gaštanových. 70%

    Hlasovanie bolo ukončené

    Zdroj: Monika Fajdová / sweetlifeofmimi

    Tradičné gaštanové jazýčky

    GAŠTANOVÉ JAZÝČKY

    PRIBLIŽNE 10 KUSOV, PRÍRPAVA 15 MINÚT, CHLADNUTIE  3-4 HODINY

    Potrebujete: 

    • 100 g uvarených gaštanov
    • 20 g masla
    • 1 PL rumu
    • 25 g maslových keksíkov
    • 20 g práškového cukru
    • 15 g mletých orechov
    • 100 g čokolády
    • 250 ml šľahačky
    • 2 PL práškového cukru

    POSTUP: 

    1. Gaštany rozmixujte spolu s keksíkmi, cukrom, mletými orechmi, rumom a roztopeným maslom. Zmes vyformujte do splošteného valca, zabaľte do potravinovej fólie a nechajte v chladničke 3-4 hodinky.
    2. Nakrájajte na cca 1 cm kúsky, obaľte v čokoláde a opäť nechajte stuhnúť. Pred podávaním ozdobte šľahačkou.

    Autor článku

    Monika Fajdová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je introvertka, ale o jedle vždy rada pokecá, inšpirácie na nové recepty často hľadá v spoločnosti mačacích kamarátov. Miluje taliansku a ázijskú kuchyňu, hlavne cestoviny a sushi. Na prípravu prvého kysnutého cesta sa odhodlávala takmer 25 rokov a dnes je z toho láska! Varenie a pečenie je pre ňu relax, nebojí sa ani vegetariánskych či vegánskych jedál, ktoré dokáže vyšperkovať tak, že v nich mäso nechýba ani zarytým mäsožravcom. Riadi sa heslom: „Život je príliš krátky na to, aby sme jedli zlé jedlo!“.