Reklama

TOP 5 veľkonočných receptov z Dobrého jedla: Tieto dobroty musíte vyskúšať!

Veľkonočné sviatky a skvelé tradičné jedlá - kombinácia, ktorá ide dokopy!

Zdroj: Midjourney Veronika Maťová

Reklama
Nina Smiešna

Nina Smiešna

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Veľkonočné sviatky sa blížia a vy stále neviete, čím ohúriť v kuchyni? Máme pre vás 5 tipov na skvelé jarné jedlá, ktoré rozhodne stoja za vyskúšanie. Inšpirujte sa veľkonočnými receptami!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Vôňa tradície: Veľkonočná baba starých mám. S fotopostupom ju zvládne každý!

    Chcete skúsiť niečo nové, prekvapiť svoju rodinu či hostí krásnym a chutným jedlom? Skúste naše jarné recepty, ktorým rozhodne ozvláštnite svoj veľkonočný stôl a kto vie, možno si ich natoľko obľúbite, že ich budete pripravovať aj mimo veľkonočných sviatkov.

    Zdroj: Dobré jedlo/ Laura Witteková

    Do takejto baby môžete smelo zakomponovať napríklad aj medvedí cesnak.

    1. Veľkonočná baba

    Baba, zasekávka, kukla, plnka či pečka. Nech ju nazývate akokoľvek, patrí k našim tradičným veľkonočným pochúťkam. Skúste "plnotučnú" verziu od šéfkuchára Ľuboša Mega a rozhodne neoľutujete!

    Zdroj: Nina Smiešna / Dobré jedlo

    No povedzte, nie sú na zahryznutie?

    2. Veľkonočné ovečky

    Malé, rozkošné, jednoducho k nakusnutiu! Mini tortičky spájajú chuť nadýchaného piškótového cesta a jemného krému s malinami a bielou čokoládou. Nadchnú vás tak nie len svojím vzhľadom ale rozhodne aj chuťou. Potešte seba i svojich blízkych sladkým receptom k nakusnutiu!

    Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

    Slaný koláč s údenou hrudkou, špenátom a medvedím cesnakom rozhodne poteší nejedného hladného šibača!

    3. Slaný koláč s údenou hrudkou

    Ak máte radi slané koláče, tento vám do zbierky určite pribudne! Chrumkavý základ s jemnučkou plnkou a dymovou príchuťou z hrudky dostane aj vás! a Rozhodne si ho nebudete pripravovať len počas veľkonočných sviatkov.

    Autor článku

    Nina Smiešna

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Dobré jedlo miluje odmalička a prácu v Dobrom jedle si vysnívala už dávno. Lásku k jedlu a písaniu spojila do jedného a teší sa na všetky chuťovky, ktoré si vďaka nej prečítate. Rada skúša nové recepty, nebojí sa netradičných kombinácií a nikdy nepohrdne šálkou kvalitnej kávy. Gastronómia ju vždy priťahovala, niekoľko rokov sa venovala pečeniu v pekárni a v kuchyni trávi i dnes najviac času.