V horúčavách nevarte! Pripravte si s nami svieže JEDLÁ BEZ VARENIA
19. 6. 2024, 16:04 (aktualizované: 20. 6. 2024, 7:54)
Reklama
Kto by si v takom teple ešte prikuroval sporákom? Poďte si s nami pripraviť chutné jedlo bez varenia! Naše svieže recepty sú hotové bleskovo rýchlo!
Zdroj: Peter Záhradník
Zdroj: LÝDIA CZAKÓ
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Galéria k článku
15 fotografiíPrejsť do galérie
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Bulharský tarator.
BULHARSKÝ TARATOR
4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, CHLADENIE
Potrebujete:
- 1 veľká uhorka
- 300 g gréckeho jogurtu
- 300 ml vody
- za hrsť čerstvého kôpru
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica olivového oleja
- soľ, korenie podľa chuti
- za hrsť vlašských orechov
POSTUP:
- Uhorku umyte a nakrájajte na malé kocky. Vložte ju do väčšej misy a pridajte jogurt, vodu, nasekaný kôpor, pretlačený cesnak a olej. Všetko dobre premiešajte, pridajte soľ a korenie podľa chuti a vložte do chladničky aspoň na hodinu.
- Polievku naservírujte na tanier alebo do misky, ozdobte nasekaným kôprom a vlašskými orechmi. Môžete ju podávať aj s dobrým pečivom.
Zdroj: Mária Šimková/La Petite Mary
MELÓNOVÝ ŠALÁT S FETOU
Recept pripravila foodblogerka Mária Šimková
MELÓNOVÝ ŠALÁT S FETOU
2 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT
Potrebujete:
- štvrtina červeného melóna
- 1 červená cibuľa
- hrsť čerstvého hrášku
- 1 šalátová uhorka
- 150 g fety alebo čerstvého syra
- šťava z jedného citróna
- soľ
- čerstvá bazalka a mäta
POSTUP:
- Melón nakrájajte na kocky alebo vydlabte pomocou vykrajovača. Pridajte na pásiky nakrájanú červenú cibuľu, hrášok, na kocky nakrájanú uhorku a fetu.
- Všetko spolu zamiešajte, zalejte šťavou z citróna, osoľte a posypte bylinkami. Šalát podávajte dobre vychladený. Príjemne vás osvieži!
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Panini s mozzarellou z Talianska.
PANINI S MOZZARELLOU Z TALIANSKA
2 PORCIE, PRÍPRAVA 20 MINÚT
Potrebujete:
Na pesto:
- 1 balenie rukoly
- 100 g lúpaných mandlí
- 50 g nastrúhaného parmezánu
- 80 ml olivového oleja
- 1 strúčik cesnaku
- soľ, korenie
- 2 menšie bagety
- 1 veľká mozzarella
- 150 g cherry paradajok
- za hrsť rukoly
POSTUP:
- Najskôr pripravte pesto: Rozmixujte vychladnuté, nasucho opražené mandle s parmezánom, rukolou, cesnakom a polovicou oleja. Ak je potrebné, zvyšný olej prilievajte postupne, aby ste získali požadovanú konzistenciu. Osoľte a okoreňte podľa chuti.
- Na grile alebo na horúcej panvici z oboch strán zohrejte bagety. Keď sú teplé, vyberte ich, rozrežte a vnútorné strany dobre potrite rukolovým pestom. Pridajte plátky mozzarelly, cherry paradajky a nakoniec čerstvú rukolu. Pokvapkajte ešte zvyšným pestom. Sendvič je hotový.