Reklama

V horúčavách nevarte! Pripravte si s nami svieže JEDLÁ BEZ VARENIA

×
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Osviežujúce miešané drinky: Pripravte si doma MOJITO!
    Reklama
    Tatiana Kubicová

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo

    Kto by si v takom teple ešte prikuroval sporákom? Poďte si s nami pripraviť chutné jedlo bez varenia! Naše svieže recepty sú hotové bleskovo rýchlo!

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    Bulharský tarator.

    BULHARSKÝ TARATOR

    4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, CHLADENIE

    Potrebujete:

    • 1 veľká uhorka
    • 300 g gréckeho jogurtu
    • 300 ml vody
    • za hrsť čerstvého kôpru
    • 3 strúčiky cesnaku
    • 1 lyžica olivového oleja
    • soľ, korenie podľa chuti
    • za hrsť vlašských orechov

    POSTUP:

    1. Uhorku umyte a nakrájajte na malé kocky. Vložte ju do väčšej misy a pridajte jogurt, vodu, nasekaný kôpor, pretlačený cesnak a olej. Všetko dobre premiešajte, pridajte soľ a korenie podľa chuti a vložte do chladničky aspoň na hodinu.
    2. Polievku naservírujte na tanier alebo do misky, ozdobte nasekaným kôprom a vlašskými orechmi. Môžete ju podávať aj s dobrým pečivom.

    Zdroj: Mária Šimková/La Petite Mary

    MELÓNOVÝ ŠALÁT S FETOU

    MELÓNOVÝ ŠALÁT S FETOU

    2 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT

    Potrebujete:

    • štvrtina červeného melóna
    • 1 červená cibuľa
    • hrsť čerstvého hrášku
    • 1 šalátová uhorka
    • 150 g fety alebo čerstvého syra
    • šťava z jedného citróna
    • soľ
    • čerstvá bazalka a mäta

    POSTUP:

    1. Melón nakrájajte na kocky alebo vydlabte pomocou vykrajovača. Pridajte na pásiky nakrájanú červenú cibuľu, hrášok, na kocky nakrájanú uhorku a fetu.
    2. Všetko spolu zamiešajte, zalejte šťavou z citróna, osoľte a posypte bylinkami. Šalát podávajte dobre vychladený. Príjemne vás osvieži!

     

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    Panini s mozzarellou z Talianska.

    PANINI S MOZZARELLOU Z TALIANSKA

    2 PORCIE, PRÍPRAVA 20 MINÚT

    Potrebujete:

    Na pesto:

    • 1 balenie rukoly
    • 100 g lúpaných mandlí
    • 50 g nastrúhaného parmezánu
    • 80 ml olivového oleja
    • 1 strúčik cesnaku
    • soľ, korenie
    • 2 menšie bagety
    • 1 veľká mozzarella
    • 150 g cherry paradajok
    • za hrsť rukoly

    POSTUP:

    1. Najskôr pripravte pesto: Rozmixujte vychladnuté, nasucho opražené mandle s parmezánom, rukolou, cesnakom a polovicou oleja. Ak je potrebné, zvyšný olej prilievajte postupne, aby ste získali požadovanú konzistenciu. Osoľte a okoreňte podľa chuti.
    2. Na grile alebo na horúcej panvici z oboch strán zohrejte bagety. Keď sú teplé, vyberte ich, rozrežte a vnútorné strany dobre potrite rukolovým pestom. Pridajte plátky mozzarelly, cherry paradajky a nakoniec čerstvú rukolu. Pokvapkajte ešte zvyšným pestom. Sendvič je hotový.

    Autor článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.