Reklama

Bleskovo RÝCHLY PRÍVAROK: Cuketový so strateným vajíčkom bude obľúbený u každého

Cuketový prívarok so strateným vajíčkom

Zdroj: Dobré jedlo/ Katarína Boháčková

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Cuketový prívarok uvaríte raz-dva. Rýchly recept od šikovnej slovenskej foodblogerky budete pripravovať celú cuketovú sezónu!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Jedinečné CUKETOVÉ RECEPTY: Nebudete vedieť, ktorý skôr pripraviť!

    Zdroj: Dobré jedlo/ Katarína Boháčková

    Cuketový prívarok so strateným vajíčkom

    Recept pre vás pripravila foodblogerka Katka Boháčková mozessavydavat.sk

    CUKETOVÝ PRÍVAROK SO STRATENÝM VAJÍČKOM

    3 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 20 MINÚT

    Potrebujete:

    • 1-2 veľké cukety
    • 2 mladé cibuľky
    • 2 strúčiky cesnaku
    • olivový olej (alebo maslo ghee)
    • čerstvý kôpor
    • 150 g créme fraîche
    • 20 ml mlieka
    • 1 lyžica hladkej múky
    • soľ
    • 3 vajcia
    • ocot

    POSTUP:

    1. Nakrájajte cibuľku spolu s cesnakom a opražte ich na olivovom oleji, prípadne na masle ghee. Ošúpte cuketu, vykrojte z nej pórovitý stred s jadierkami a očistenú dužinu nastrúhajte nahrubo.
    2. Cuketu pridajte k cibuľke, chvíľu varte odkryté a premiešavajte. Potom osoľte a prikryté na miernom ohni duste, kým sa čiastočne nerozvarí. Dochuťte čerstvým kôprom podľa chuti a rozmixujte tyčovým mixérom.
    3. V miske zmiešajte créme fraîche s mliekom a múkou a vlejte do hrnca k cukete. Za občasného miešania prevarte niekoľko minút a odstavte. Créme fraîche môžete nahradiť kyslou a sladkou smotanou v pomere 50 : 50.
    4. Hotový prívarok môžete dochutiť octom. Podávajte so zemiakmi a strateným vajíčkom.
    5. Urobte stratené vajíčko: Do hrnca dajte variť vodu. Do pohárika nalejte ocot. Do iného pohárika vyklepnite vajíčko a opatrne ho vlejte do nádobky s octom. Keď voda vrie, varechou ju rozvírte a opatrne do nej vylejte obsah pohárika. Oheň znížte (prípadne úplne vypnite) a nechajte tak asi 3 minúty. Vajce potom opatrne vyberte, položte do taniera s prívarkom a nakrojte.

    Autor článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.