Reklama

Tento RECEPT na JAHODOVÝ SORBET si odložíte: Výborná domáca zmrzlina šmahom ruky!

Jahodový sorbet.

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Poctivá jahodová dreň sa vám bude ľahko naberať, ak ju pripravíte podľa nášho jednoduchého receptu. Sviežu chuť jahôd si tak budete môcť vychutnávať celé leto!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Jahodové koláče a dezerty: Užite si voňavé jahôdky do sýtosti!

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    Jahodový sorbet.

    JAHODOVÝ SORBET

    ZA MISU, PRÍPRAVA 20 MINÚT + CHLADENIE CEZ NOC

    Potrebujete:

    • 500 g jahôd (plus na podávanie)
    • 150 ml vody
    • cukor podľa chuti
    • 1 lyžička vanilkového extraktu
    • 2-3 lyžice citrónovej šťavy

    POSTUP:

    1. Jahody s vodou rozmixujte. Preceďte cez husté sitko, aby vzniklo hladké jahodové pyré. Pridajte cukor podľa chuti, vanilkový extrakt, citrónovú šťavu a dobre rozmiešajte. Prelejte do uzatvárateľnej nádoby a dajte zamraziť.
    2. Po 4-5 hodinách dajte zmrznutú zmes opäť do mixéra a premixujte, aby do zmesi vniklo viac vzduchových bublín. Sorbet tak bude jemne nadýchaný. Potom ho opäť dajte mraziť, najlepšie cez noc.
    3. Sorbet servírujte v miskách s veľkou kopou čerstvých jahôd.

    Autori článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.