Tento RECEPT na JAHODOVÝ SORBET si odložíte: Výborná domáca zmrzlina šmahom ruky!
3. 6. 2024, 19:07 (aktualizované: 3. 6. 2024, 19:08)

Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Reklama
Poctivá jahodová dreň sa vám bude ľahko naberať, ak ju pripravíte podľa nášho jednoduchého receptu. Sviežu chuť jahôd si tak budete môcť vychutnávať celé leto!
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Zdroj: Laura Witteková
Galéria k článku
24 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Jahodové koláče a dezerty: Užite si voňavé jahôdky do sýtosti!Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Jahodový sorbet.
JAHODOVÝ SORBET
ZA MISU, PRÍPRAVA 20 MINÚT + CHLADENIE CEZ NOC
Potrebujete:
- 500 g jahôd (plus na podávanie)
- 150 ml vody
- cukor podľa chuti
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 2-3 lyžice citrónovej šťavy
POSTUP:
- Jahody s vodou rozmixujte. Preceďte cez husté sitko, aby vzniklo hladké jahodové pyré. Pridajte cukor podľa chuti, vanilkový extrakt, citrónovú šťavu a dobre rozmiešajte. Prelejte do uzatvárateľnej nádoby a dajte zamraziť.
- Po 4-5 hodinách dajte zmrznutú zmes opäť do mixéra a premixujte, aby do zmesi vniklo viac vzduchových bublín. Sorbet tak bude jemne nadýchaný. Potom ho opäť dajte mraziť, najlepšie cez noc.
- Sorbet servírujte v miskách s veľkou kopou čerstvých jahôd.