Reklama

Oplatí sa nakupovať potraviny v Rakúsku? Ako môžeme ušetriť?

Reklama
Ema Tekelyová-Pospíšilová

Ema Tekelyová-Pospíšilová

šéfredaktorka magazínu Dobré jedlo

V najnovšom podcaste Dobré jedlo pre Zdravie sme sa s lektorkou a školiteľkou kvalitného a udržateľného jedla Anettou Vaculíkovou rozprávali aj o tom, či stačí urobiť týždenný nákup na jednom mieste alebo musíme obehať viacero obchodov?

Anketa

Ako nakupujete potraviny?

  • Všetko na jednom mieste, ideálne v supermarkete.20%
  • Chodím do viacerých obchodov, podľa toho čo je kde v akcii.60%
  • Mám obľúbených predajcov a pestovateľov a chodím si k nim pravidelne kupovať potraviny.20%

Hlasovanie bolo ukončené

V podcaste o kvalitných potravinách sa dozviete:

  • Ako nájsť kvalitnú potravinu aj v akciovom letáku supermarketu.
  • Ako môžeme ušetriť a zároveň mať na stole kvalitné jedlo?
  • Je lepšie jablko, ktoré je bio, ale zo zahraničia alebo slovenské, ktoré bio nie je?
  • Ako sa vyhnúť nákupu sfalšovaných potravín?
  • Je vyššia cena vždy zárukou kvality?
  • Rozprávali sme sa aj o mede z dovozu, sušenom ovocí, dopekanom pečive či marketingových trikoch predajcov na zákazníkov.

Celý podcast si môžete vypočuť tu:

Zdroj: shutterstock

Je lepšie kúpiť si jablko v biokvalite z dovozu, alebo siahnuť po slovenskom "nebio".

Autor článku

Ema Tekelyová-Pospíšilová

šéfredaktorka magazínu Dobré jedlo
Šéfredaktorka magazínu Dobré jedlo sa dlhé roky venuje zdravému vareniu a pečeniu z kvalitných a lokálnych surovín. Najnovšie v podcaste Dobré jedlo pre Zdravie rozoberá s odborníkmi a špecialistami, ako vplýva jedlo na naše zdravie, kedy pomáha proti rakovine, kedy klobása a čokoláda neublížia pri diéte ale aj kedy si môžete dať pohárik po športe. Jednoducho a zrozumiteľne, aby sa nám zdravšie žilo a dobre jedlo.