Reklama

HRNČEKOVÁ rýchlovka: Slivkový koláč s posýpkou je overená klasika

slivkovy s posýpkou

Zdroj: Dobré jedlo

Reklama

Dnes nestojte veľa pred sporákom.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:12
Remaining Time 0:12
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Talianske dezerty si viete upiecť aj doma: Užite si la dolce vita!
    • Dĺžka prípravy (min): 80
    • Počet porcií: 8
    • Náročnosť: stredná

    Potrebujeme:

    • 2 hrnčeky polohrubej múky (1 hrnček 250 ml)
    • 1 hrnček práškového cukru
    • pol cup rozpusteného vychladnutého masla
    • 2 ks vajcia
    • 1 hrnček mlieka
    • 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva
    • 3 hrnčeky pokrájaných sliviek
    • 1 hrnček posýpky (maslo, krupicový cukor, hrubá múka)

    Postup

    1. Múku, práškový cukor, maslo, vajcia, mlieko a kypriaci prášok spolu vymiešame.
    2. Vyšší plech s rozmermi 40 x 60 cm potrieme maslom, vysypeme múkou a roztrieme doň cesto.
    3. Na cesto poukladáme pokrájané slivky a posypeme posýpkou. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov Celzia asi 30 minút.