HRNČEKOVÁ rýchlovka: Slivkový koláč s posýpkou je overená klasika
5. 9. 2021, 8:35 (aktualizované: 17. 8. 2024, 22:39)

Zdroj: Dobré jedlo
Reklama
Dnes nestojte veľa pred sporákom.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Laura Witteková
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Galéria k článku
34 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Talianske dezerty si viete upiecť aj doma: Užite si la dolce vita!- Dĺžka prípravy (min): 80
- Počet porcií: 8
- Náročnosť: stredná
Potrebujeme:
- 2 hrnčeky polohrubej múky (1 hrnček 250 ml)
- 1 hrnček práškového cukru
- pol cup rozpusteného vychladnutého masla
- 2 ks vajcia
- 1 hrnček mlieka
- 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva
- 3 hrnčeky pokrájaných sliviek
- 1 hrnček posýpky (maslo, krupicový cukor, hrubá múka)
Postup
- Múku, práškový cukor, maslo, vajcia, mlieko a kypriaci prášok spolu vymiešame.
- Vyšší plech s rozmermi 40 x 60 cm potrieme maslom, vysypeme múkou a roztrieme doň cesto.
- Na cesto poukladáme pokrájané slivky a posypeme posýpkou. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov Celzia asi 30 minút.