Reklama

Starý dobrý MLIEČNY BAR: Chodili sme tam na TIETO JEDLÁ!

zemlovka

Zdroj: DOBRÉ JEDLO

Reklama

Žemľovka, buchty, buchtičky, plnené guľky i jahodový koktail. Spomienky sú sladké! A neváhali sme čakať aj štvrť hodinu v rade! Možno sme sa v chýrnom bratislavskom "mliečaku" spolu aj stretli... Na čo ste tam chodili vy?

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Šťavnaté syrové nite: Takto ich ťahá farmárka Lenka

    TVAROHOVÁ ŽEMĽOVKA S  KOPOU SNEHU

    6 PORCIÍ

    • 750 g tučného tvarohu
    • 7 vajec
    • 4 - 5 balíčov vanilínového cukru
    • 250 g krupicového cukru
    • 450-500 ml mlieka
    • 400 g vianočky
    • 40 g rozpusteného masla + na potretie
    • 450 g mrazených višní

    POSTUP:

    1. Tvaroh vymiešajte s 2 vajcami, 3  balíčkami  vanilínového cukru a 60 g krupicového cukru. Mlieko dajte do misy, pridajte 5 žĺtkov,  zvyšný vanilkový cukor a rozšľahajte.
    2. Vianočku pokrájajte na plátky. Zapekaciu misu s rozmermi  25 x 25 cm potrite maslom. Polovičnú časť plátkov vianočky postupne po jednom namáčjte do ochuteného mlieka a ukladajte na spodok zapekacej misy. Na plátky rozotrite ochutený tvaroh premiešaný s višňami a uložte druhú časť plátkov vianočky namočených v mlieku. Zvyšným ochuteným mliekom polejte povrch plátkov.
    3. Pečte vo  vyhriatej rúry pri teplote 180 °C asi 40 minút. Z bielkov  a zvyšného krupicového cukru ušľahajte tuhý sneh. Predpečenú žemľovku vyberte  z rúry, pokvapkajte ju rozpusteným maslom a natrite do tuha vyšľahaný sneh . Vložte späť do vyhriatej rúry, teplotu znížte na 150°C a zapečte ešte 10-15 minút.      

    Článok pokračuje na ďalšej strane >>>

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Martinov lepenec: Grilovaná pochúťka od mladého farmára

      ŽEMĽOVKA S TVAROHOM A JABĹČKAMI

      Zdroj: Dobré jedlo

      Takúto mal rád v detstve mladý slovenský herec. Bude vám chutiť aj s hruškami...

      Video Player is loading.
      Stream Type LIVE
      Advertisement
      Current Time 0:00
      Duration 0:00
      Remaining Time 0:00
      Loaded: 0%
        • Chapters
        • descriptions off, selected
        • subtitles off, selected
        Chrumkavé LANGOŠE: Známy šéfkuchár do nich dáva túto koreninu!

        ŽEMĽOVKA STAREJ MAMY

        Zdroj: DOBRÉ JEDLO

        Vylepšená o citrónovú kôru a hrozienka! 

        Článok pokračuje na ďalšej strane >>>

        TVAROHOVÉ GUĽKY SO SLIVKAMI

        Zdroj: Marek Bartoš

        Môžete ich naplniť aj jahodami... A makom nešetrite!

        Článok pokračuje na ďalšej strane >>>

        Video Player is loading.
        Stream Type LIVE
        Advertisement
        Current Time 0:00
        Duration 0:00
        Remaining Time 0:00
        Loaded: 0%
          • Chapters
          • descriptions off, selected
          • subtitles off, selected
          Cuketovo-mrkvová fašírka: Lahodná a super šťavnatá!

          ŠKORICOVÉ OVOCNÉ  GUĽKY

          Zdroj: DOBRÉ JEDLO

          4 PORCIE

          • 500 g v šupke uvarených zemiakov
          • 60 g kukuričného škrobu
          • 150 g polohrubej múky (podľa potreby i viac )
          • slivky, čerešne, alebo menšie marhule
          • soľ
          • 2 vrecká škoricového cukru
          • 120 g rozpusteného masla na opečenie
          • 1 lyžica práškového cukru

          POSTUP:

          1. Vychladnuté zemiaky ošúpte a najemno postrúhajte. Pridajte kukuričný škrob, polohrubú múku a  vypracute nelepivé cesto.
          2. Rozvaľkajte ho na pomúčenej doske na štvorce veľkosti asi 4x4 cm. Do každého štvorca zabaľte slivku, marhuľu alebo čerešňu.
          3. Vyformujte guľky a uvarte vo vriacej, mierne osolenej  vode. Uvarené vyberte, sceďte, dajte ich do panvice s rozpusteným maslom a krátko opečte. Posypte zmesou škoricového a práškového cukru, alebo makom a cukrom.

          NÁŠ TIP:

          Z rovnakého cesta môžete pripraviť šúľance a posypať ich makom alebo tvarohom. 

          Zdroj: DOBRÉ JEDLO

          Článok pokračuje na ďalšej strane >>>

          Video Player is loading.
          Stream Type LIVE
          Advertisement
          Current Time 0:00
          Duration 0:00
          Remaining Time 0:00
          Loaded: 0%
            • Chapters
            • descriptions off, selected
            • subtitles off, selected
            Domáce MELENCE podľa babičky: Šup s nimi do JARNEJ POLIEVKY! Teaser
            Zdroj: NMH

             PEČENÉ BUCHTY

            Zdroj: DOBRÉ JEDLO/Laura Witteková

            Aká je vaša obľúbená plnka?

            Článok pokračuje na ďalšej strane >>>

            JAHODOVÝ KOKTAIL SO ZMRZLINOU

            Zdroj: SHUTTERSTOCK

            4 PORCIE

            • 200 g jahôd
            • 200 g bieleho jogurtu
            • 1 lyžica práškového cukru
            • 1 balíček vanilínového cukru
            • 800 ml plnotučného mlieka
            • 4 lyžice vanilkovej zmrzliny

            POSTUP:

            1. Očistené jahody prekrojte a rozmixujte s jogurtom a cukrom.
            2. Prilejte mlieko a rozdeľte do pohárov. Do každého pridajte po lyžici zmrzliny.
            Video Player is loading.
            Stream Type LIVE
            Advertisement
            Current Time 0:00
            Duration 0:00
            Remaining Time 0:00
            Loaded: 0%
              • Chapters
              • descriptions off, selected
              • subtitles off, selected
              Jahodový kokteil lepší ako z cukrárne? Stačia 3 ingrediencie a odteraz ho už budete robiť vždy len doma

              Článok pokračuje na ďalšej strane >>>

              DUKÁTOVÉ BUCHTIČKY

              Zdroj: DOBRÉ JEDLO/Laura Witteková

              Pripravíte ich aj v remoske. Neveríte?

              Článok pokračuje na ďalšej strane >>>

              ZAPEKANÉ PALACINKY

              Zdroj: PROFIMEDIA.SK

              Upečte v panvici, naplňte tvarohom a polejte smotanovo-vajíčkovou zmesou. Dajte zapiecť!

              Video Player is loading.
              Stream Type LIVE
              Advertisement
              Current Time 0:00
              Duration 0:00
              Remaining Time 0:00
              Loaded: 0%
                • Chapters
                • descriptions off, selected
                • subtitles off, selected
                Vilo Habo a jeho úžasné palacinky: Vyskúšajte ich!

                Článok pokračuje na ďalšej strane >>>

                PARENÉ BUCHTY

                Zdroj: DOBRÉ JEDLO

                Najlepšia plnka je slivkový lekvár!

                RECEPT TU>>