TVAROHOVÁ ŽEMĽOVKA S KOPOU SNEHU
6 PORCIÍ
- 750 g tučného tvarohu
- 7 vajec
- 4 - 5 balíčov vanilínového cukru
- 250 g krupicového cukru
- 450-500 ml mlieka
- 400 g vianočky
- 40 g rozpusteného masla + na potretie
- 450 g mrazených višní
POSTUP:
- Tvaroh vymiešajte s 2 vajcami, 3 balíčkami vanilínového cukru a 60 g krupicového cukru. Mlieko dajte do misy, pridajte 5 žĺtkov, zvyšný vanilkový cukor a rozšľahajte.
- Vianočku pokrájajte na plátky. Zapekaciu misu s rozmermi 25 x 25 cm potrite maslom. Polovičnú časť plátkov vianočky postupne po jednom namáčjte do ochuteného mlieka a ukladajte na spodok zapekacej misy. Na plátky rozotrite ochutený tvaroh premiešaný s višňami a uložte druhú časť plátkov vianočky namočených v mlieku. Zvyšným ochuteným mliekom polejte povrch plátkov.
- Pečte vo vyhriatej rúry pri teplote 180 °C asi 40 minút. Z bielkov a zvyšného krupicového cukru ušľahajte tuhý sneh. Predpečenú žemľovku vyberte z rúry, pokvapkajte ju rozpusteným maslom a natrite do tuha vyšľahaný sneh . Vložte späť do vyhriatej rúry, teplotu znížte na 150°C a zapečte ešte 10-15 minút.