DUKÁTOVÉ buchtičky z remosky ako inak, s vanilkovým krémom
22. 7. 2021, 5:02 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:24)

Zdroj: Dobré jedlo
Jedlo mladosti skvelé po celý život.
- Dĺžka prípravy (min): 45
- Počet porcií: 6
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Na cesto:
- 500 g hladkej múky
- 70 g kryštálového cukru
- 25 g droždia
- 2 ks vajcia
- 150 g masla
- 300 ml mlieka
- 1 ks nastrúhanú citrónovú kôru
- 1 ks soľ
Na vanilkový krém:
- 700 ml mlieka
- 100 g kryštálového cukru
- 3 ks žĺtky
- pol ks balíčka pudingu s vanilkovou príchuťou
- pol ks balíčka vanilínového cukru
Postup
Krok 1
V hrnčeku rozmiešame droždie, 1 lyžicu cukru, 2 lyžice vlažného mlieka a 2 lyžice múky. Necháme nakysnúť.

Krok 2
Vypracujeme cesto: Do zvyšnej múky pridáme vajcia, cukor, štipku soli, nastrúhanú citrónovú kôru, rozpustené maslo, zvyšok vlažného mlieka a nakysnutý kvások. Vypracujeme cesto a dáme ho nakysnúť na teplé miesto. Ako na kysnuté cesto
Krok 3
Z vykysnutého cesta vytvarujeme valčeky s priemerom 1,5 až 2 cm, ktoré nakrájame na dieliky a poukladáme do remosky vymastenej maslom.
Krok 4
Buchtičky necháme nakysnúť. Potom ich na povrchu potrieme maslom a v remoske upečieme dozlatista. Remoska: Geniálne dedičstvo socializmu
Krok 5
Pripravíme vanilkový krém: Polovicu mlieka prevaríme s cukrom, do vriaceho mlieka pridáme vanilínový cukor rozmiešaný s pudingovým práškom. Premiešame a odstavíme z plameňa. Do zmesi vmiešame žĺtky so zvyškom mlieka. Už nevaríme, aby sa nezrazili.
Krok 6
Uvarený puding zľahka posypeme práškovým cukrom, aby sa na ňom nevytvorila koža a prelejeme ním porciu upečených buchtičiek na tanieri.