Reklama

DUKÁTOVÉ buchtičky z remosky ako inak, s vanilkovým krémom

dukatové buchtičky

Zdroj: Dobré jedlo

Reklama

Jedlo mladosti skvelé po celý život.

  • Dĺžka prípravy (min): 45
  • Počet porcií: 6
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Na cesto:

  • 500 g hladkej múky
  • 70 g kryštálového cukru
  • 25 g droždia
  • 2 ks vajcia
  • 150 g masla
  • 300 ml mlieka
  • 1 ks nastrúhanú citrónovú kôru
  • 1 ks soľ

Na vanilkový krém:

  • 700 ml mlieka
  • 100 g kryštálového cukru
  • 3 ks žĺtky
  • pol ks balíčka pudingu s vanilkovou príchuťou
  • pol ks balíčka vanilínového cukru

Postup

Krok 1

V hrnčeku rozmiešame droždie, 1 lyžicu cukru, 2 lyžice vlažného mlieka a 2 lyžice múky. Necháme nakysnúť.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Postup: Anglické buchtičky so sušeným ovocím a zázvorom

    Krok 2

    Vypracujeme cesto: Do zvyšnej múky pridáme vajcia, cukor, štipku soli, nastrúhanú citrónovú kôru, rozpustené maslo, zvyšok vlažného mlieka a nakysnutý kvások. Vypracujeme cesto a dáme ho nakysnúť na teplé miesto. Ako na kysnuté cesto 

    Krok 3

    Z vykysnutého cesta vytvarujeme valčeky s priemerom 1,5 až 2 cm, ktoré nakrájame na dieliky a poukladáme do remosky vymastenej maslom.

    Krok 4

    Buchtičky necháme nakysnúť. Potom ich na povrchu potrieme maslom a v remoske upečieme dozlatista. Remoska: Geniálne dedičstvo socializmu 

    Krok 5

    Pripravíme vanilkový krém: Polovicu mlieka prevaríme s cukrom, do vriaceho mlieka pridáme vanilínový cukor rozmiešaný s pudingovým práškom. Premiešame a odstavíme z plameňa. Do zmesi vmiešame žĺtky so zvyškom mlieka. Už nevaríme, aby sa nezrazili.

    Krok 6

    Uvarený puding zľahka posypeme práškovým cukrom, aby sa na ňom nevytvorila koža a prelejeme ním porciu upečených buchtičiek na tanieri.