Reklama

REBARBORA v sviežich koláčoch: Aj TOTO by ste mali o nej vedieť!

Kakaovo-tvarohový koláč s rebarborou

Zdroj: DOBRÉ JEDLO

Reklama

6 úžasných receptov, ďalšie tipy vo fotogalérii, ale aj rady prečo rebarboru ÁNO a prečo NIE...

PREČO ÁNO ?

  • Je bohatá na vitamíny A a skupiny B, na vápnik, draslík a vlákninu.
  • Pomáha pri vylučovaní vody a toxínov z tela.
  • Viaže na seba tuk a pomáha v boji s nadváhou a podporuje činnosť čriev.

PREČO NIE?

  • Obmedzte jej konzumáciu ak trpíte žlčníkovými alebo močovými kameňmi.
  • Po 24. júni stonky a listy už nie sú veľmi vhodné na konzumáciu. Najmä po tomto období obsahujú veľa kyseliny šťaveľovej, preto ju treba konzumovať striedmo.
  • Rebarboru v žiadnom prípade nepripravujte v hliníkových nádobách. Nejedzte ju ani surovú!

 AKO?

  • Dužinaté tmavočervené alebo žlto-zelené stonky treba pred použitím dôkladne umyť, ošúpať z vláknitej šupky a nakrájať.
  • Do koláčov ich môžete použiť surové alebo lepšie krátko tepelne upravené – podusené v troche vody s cukrom a citrónovou šťavou.

KDE?

  • Do koláčov, štrúdle, bublaniny, nákypov, dezertov, do kompótu, džemu, ovocných šalátov, štiav alebo v podobe čatní či omáčky ako  príloha k mäsu či syru.

S ČÍM ?

  • Chutí v kombinácii so škoricou, vanilkou, tvarohom, pudingom, jahodami, jablkami či egrešmi.

Na ďalších stranách nájdete recepty na výborné koláče>>

REBARBOROVÝ KOLÁČ S JAHODAMI A TVAROHOM

 

1 OKRÚHLA FORMA NA PEČENIE S PRIEMEROM 22 CM,  PRÍPRAVA 30 MINÚT, PEČENIE 25 MINÚT

Potrebujete: 

  • 1 balenie mrazeného lístkového cesta
  • múka na posypanie dosky
  • 5 až 6 stoniek rebarbory
  • 3 lyžice hnedého cukru
  • 2 jablká
  • pol citróna
  • 3 balíčky vanilínového cukru
  • 250 g jahôd
  • 2 nektárinky
  • 250 g hrudkovitého tvarohu";i:10;s:30:"práškový cukor na posypanie

Pokračovanie na ďalšej strane>>

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:34
Remaining Time 0:34
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Jahodovo - rebarborová limonáda s mätou: Od Mateja z Penny Coffea
    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 1:30
    Remaining Time 1:30
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Z rebarbory pripravíte krehký koláč aj buchtové šatôčky

      POSTUP:

      1. Mrazené lístkové cesto nechajte povoliť, potom asi tretinu odrežte a odlote na neskôr. Zvyšok cesta rozvaľajte na pomúčenej doske do tvaru kruhu a preložte do formy vystlanej papierom na pečenie tak, aby cestom boli pokryté aj boky.
      2. Rebarboru a jablká očisite, nakrájjte, v hrnci posyte hnedým cukrom a na miernom ohni duste asi 10 minút. Priebežne miešajte, pridajte šťavu z citróna a balíček vanilínového cukru.
      3. Umyté jahody a nektárinky nakrájjte na väčšie kúsky a pridajte do hrnca k rebarbore. Za stáleho miešania varte, kým sa z ovocnej zmesi nevyparí tekutina. Potom odstavte.
      4. Mierne vychladnutú zmes navrstvite na cesto. Posypte tvarohom a zvyšným vanilkovým cukrom.
      5. Rúru vyhrejte na 180 °C. Z odloženého cesta vyvaľkajte tenšie pásiky a v tvare mriežky ich poukladajte navrch koláča. Vložte do vyhriatej rúry a pečte 10 minút. Potom teplotu znížte na 170 °C a pete ešte asi 15 minút do zlatista. Vychladnutý koláč posypte práškovým cukrom.

      KAKAOVO-REBARBOROVÝ KOLÁČ S TVAROHOM

       

      8 PORCIÍ

      KOLÁČ S REBARBOROVÝM PYRÉ

       

      8  PORCIÍ

      SNEHOVÁ TORTA  S REBARBOROU

      8 PORCIÍ

      JOGURTOVO-REBARBOROVÝ  KOLÁČ 

      6 PORCIÍ

        RECEPT TU    >>                   

      REBARBOROVO-PUDINGOVÝ KOLÁČ  

      8 PORCIÍ

        RECEPT TU    >>