Reklama
R: Jogurtovo-rebarborový koláč
- Dĺžka prípravy (min): 70
- Počet porcií: 6
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Na cesto:
- 200 g hladkej múky
- 100 g masla
- 100 g práškového cukru
- 1 ks vajce
Na plnku:
- 600 g rebarbory
- 3 lyžice krupicového cukru
- 3 ks vajcia
- 2 balíčky vanilínového cukru
- 250 g hustého bieleho jogurtu
- 1 ks ½ lyžice Zlatého klasu
Postup
Krok 1
Z masla, práškového cukru, múky a vajca vypracujte cesto, zabaľte ho do fólie a odložte do chladu na 2-3 hodiny. Odležané cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske na veľkosť plechu.
Krok 2
Cestom vyložte dno i boky vymastenej, múkou vysypanej vyššej koláčovej formy s rozmermi 25x25 cm. Rebarboru pokrájajte na 2 cm kúsky, posypte vanilínovým cukrom, premiešajte a rozložte na cesto.
Krok 3
Celé vajcia rozšľahajte, pridajte jogurt, krupicový cukor, Zlatý klas a vymiešajte. Na rebarboru rovnomerne nalejte jogurtovo-vaječnú zmes, vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a upečte.