Reklama

R: Jogurtovo-rebarborový koláč

Anza

Zdroj: Anza

Reklama

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

R: Jogurtovo-rebarborový koláč

  • Dĺžka prípravy (min): 70
  • Počet porcií: 6
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Na cesto:

  • 200 g hladkej múky
  • 100 g masla
  • 100 g práškového cukru
  • 1 ks vajce

Na plnku:

  • 600 g rebarbory
  • 3 lyžice krupicového cukru
  • 3 ks vajcia
  • 2 balíčky vanilínového cukru
  • 250 g hustého bieleho jogurtu
  • 1 ks ½ lyžice Zlatého klasu

Postup

Krok 1

Z masla, práškového cukru, múky a vajca vypracujte cesto, zabaľte ho do fólie a odložte do chladu na 2-3 hodiny. Odležané cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske na veľkosť plechu.

Krok 2

Cestom vyložte dno i boky vymastenej, múkou vysypanej vyššej koláčovej formy s rozmermi 25x25 cm. Rebarboru pokrájajte na 2 cm kúsky, posypte vanilínovým cukrom, premiešajte a rozložte na cesto.

Krok 3

Celé vajcia rozšľahajte, pridajte jogurt, krupicový cukor, Zlatý klas a vymiešajte. Na rebarboru rovnomerne nalejte jogurtovo-vaječnú zmes, vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a upečte.

Autor článku

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Dobré jedlo jej pred rokmi riadne zavoňalo, až v ňom zapustila korene. Vďaka nemu obohacuje svoj domáci receptár o nové kulinárske vychytávky, ktoré občas vymámi aj od dobrých reštaurácií a známych osobností. Za pochvalu svojho kuchárskeho umenia rozdáva blízkym a priateľom predplatné časopisu ako skvelý darček k Vianociam i narodeninám. Inšpirujte sa aj vy!