Reklama

Nadišiel jej čas: Rebarborový koláč s tvarohom

archív

Zdroj: archív

Reklama

Nadišiel jej čas: Rebarborový koláč s tvarohom

  • Dĺžka prípravy (min): 110
  • Počet porcií: 5
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 350 g hladkej múky
  • 125 g masla
  • 100 g práškového cukru
  • 1 ks žĺtok
  • 1 lyžica kypriaceho prášku do pečiva
  • 120 ml mlieka
  • 1 lyžica kakaa

Plnka:

  • 300 ml mlieka
  • 1 ks Zlatý klas
  • 130 g krupicového cukru
  • 1 ks vajce
  • 250 g tvarohu
  • 300 g rebarbory
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 1 ks žĺtok na potretie cesta

Postup

Krok 1

Z hladkej múky, masla, práškového cukru, zo žĺtka, z kypriaceho prášku, mlieka a z kakaa vypracujeme cesto. Odložíme ho do chladu na 30 minút. Odležané cesto rozdelíme na dve časti. Jednu časť rozvaľkáme na veľkosť hlbokého plechu s rozmermi 23 x 23 cm, ktorý sme predtým vymastili a vysypali múkou.

Krok 2

Na cesto dáme plnku a pokrájanú rebarboru zmiešanú s vanilínovým cukrom. Prikryjeme druhou časťou rozvaľkaného cesta, mierne pritlačíme, povrch potrieme žĺtkom, vložíme do vyhriatej rúry a upečieme pri teplote 180 stupňov Celzia.

Krok 3

Po vychladnutí pokrájame a posypeme práškovým cukrom.

Krok 4

Plnka: Z mlieka, zo Zlatého klasu a zo žĺtka uvaríme puding a necháme vychladnúť.

Krok 5

Z bielka a cukru vyšľaháme tuhý sneh a spolu s tvarohom ho zamiešame do studeného pudingu.