Reklama

R: Rebarborovo- pudingový koláč

Anza

Zdroj: Anza

Reklama
Mária Abrahámová

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

R: Rebarborovo- pudingový koláč

  • Dĺžka prípravy (min): 90
  • Počet porcií: 8
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Na cesto:

  • 1 ks 200-240 g polohrubej múky
  • 60 g práškového cukru
  • 1 ks žĺtok
  • 150 g rastlinného tuk
  • 1 ks soľ

Na plnku:

  • 700 g rebarbory
  • 1 ks 1½ lyžice masla
  • 2 lyžice krupicového cukru
  • 250 ml mlieka
  • 1 ks zlatý klas
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 3 lyžice práškového cukru
  • 1 ks žĺtok
  • 1 lyžica zlatého klasu
  • 2 lyžice mlieka

Postup

Krok 1

Z múky, tuku, práškového cukru, žĺtka a štipky soli vypracujte cesto. Rozvaľkajte ho na pomúčenej doske do okrúhleho tvaru a vyložte ním dno i boky vymastenej, múkou vysypanej, okrúhlej vrúbkovanej formy. Cesto popichajte vidličkou a dajte do vyhriatej rúry predpiecť na 7-10 minút.

Krok 2

Z 250 ml mlieka, práškového cukru a zlatého klasu uvarte puding. Do teplého pudingu vmiešajte žĺtok, premiešajte a nechajte vychladnúť.

Krok 3

600 g rebarbory pokrájajte, posypte krupicovým cukrom a poduste v panvici na rozpustenom masle. V 2 lyžiciach mlieka rozmiešajte 1 lyžicu zlatého klasu, vlejte do udusenej rebarbory a krátko povarte. Odstavte z ohňa, pridajte vychladnutý puding a spolu premiešajte.

Krok 4

Plnku navrstvite na predpečené cesto vo forme, povrch torty posypte zvyšnou pokrájanou rebarborou, posypte vanilínovým cukrom a v rúre vyhriatej na 180 °C upečte.

Autor článku

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Dobré jedlo jej pred rokmi riadne zavoňalo, až v ňom zapustila korene. Vďaka nemu obohacuje svoj domáci receptár o nové kulinárske vychytávky, ktoré občas vymámi aj od dobrých reštaurácií a známych osobností. Za pochvalu svojho kuchárskeho umenia rozdáva blízkym a priateľom predplatné časopisu ako skvelý darček k Vianociam i narodeninám. Inšpirujte sa aj vy!