Reklama

Šťavnatá dobrota na nedeľu: Snehová torta s rebarborou

Reklama

Šťavnatá dobrota na nedeľu: Snehová torta s rebarborou

  • Dĺžka prípravy (min): 100
  • Počet porcií: 8
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Cesto:

  • 4 ks žĺtky
  • 110 g práškového cukru
  • 180 g masla
  • 75 ml šľahačkovej smotany
  • pol spoon kypriaceho prášku
  • 200 g polohrubej múky

Tvarohová plnka:

  • 500 g tučného tvarohu
  • 80 g práškového cukru
  • 2 ks vajcia
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 1 ks a pol lyžice Zlatého klasu
  • 1 ks 250-300 g rebarbory

Sneh z bielkov:

  • 4 ks bielky
  • 120 g krupicového cukru

Postup

Krok 1

Žĺtky, cukor, maslo, smotanu, kypriaci prášok a múku spolu spracujeme na cesto a roztrieme ho do vymastenej, múkou vysypanej tortovej formy s priemerom 23 cm.

Krok 2

Cesto dáme asi na 10 minút predpiecť do vyhriatej rúry. Rebarboru pokrájame na 2 cm kúsky a ochutíme vanilínovým cukrom.

Krok 3

Tvaroh vymiešame s práškovým cukrom. Pridáme rozšľahané vajcia, Zlatý klas a spolu vymiešame. Plnku natrieme na predpečené cesto, uložíme ochutenú rebarboru, vložíme do vyhriatej rúry a dáme piecť.

Krok 4

Bielky vyšľaháme dotuha, postupne po lyžiciach pridávame krupicový cukor a vyšľaháme. Tuhý sneh natrieme navrch upečenej torty, teplotu znížime na 140 stupňov Celzia a zapečieme.