Šťavnatá dobrota na nedeľu: Snehová torta s rebarborou
17. 5. 2015, 8:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:09)

Šťavnatá dobrota na nedeľu: Snehová torta s rebarborou
- Dĺžka prípravy (min): 100
- Počet porcií: 8
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Cesto:
- 4 ks žĺtky
- 110 g práškového cukru
- 180 g masla
- 75 ml šľahačkovej smotany
- pol spoon kypriaceho prášku
- 200 g polohrubej múky
Tvarohová plnka:
- 500 g tučného tvarohu
- 80 g práškového cukru
- 2 ks vajcia
- 1 balíček vanilínového cukru
- 1 ks a pol lyžice Zlatého klasu
- 1 ks 250-300 g rebarbory
Sneh z bielkov:
- 4 ks bielky
- 120 g krupicového cukru
Postup
Krok 1
Žĺtky, cukor, maslo, smotanu, kypriaci prášok a múku spolu spracujeme na cesto a roztrieme ho do vymastenej, múkou vysypanej tortovej formy s priemerom 23 cm.
Krok 2
Cesto dáme asi na 10 minút predpiecť do vyhriatej rúry. Rebarboru pokrájame na 2 cm kúsky a ochutíme vanilínovým cukrom.
Krok 3
Tvaroh vymiešame s práškovým cukrom. Pridáme rozšľahané vajcia, Zlatý klas a spolu vymiešame. Plnku natrieme na predpečené cesto, uložíme ochutenú rebarboru, vložíme do vyhriatej rúry a dáme piecť.
Krok 4
Bielky vyšľaháme dotuha, postupne po lyžiciach pridávame krupicový cukor a vyšľaháme. Tuhý sneh natrieme navrch upečenej torty, teplotu znížime na 140 stupňov Celzia a zapečieme.