Reklama

Vianoce u Jožky Zaukolcovej: Špeciálna kapustnica aj bomba na druhý sviatok vianočný

×
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Jozefína Zaukolcová: Na Vianoce nesmie chýbať kapustnica a kačka s kapustou
    Reklama
    Tatiana Kubicová

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo

    Jožka Zaukolcová, porotkyňa najsladšej šou Pečie celé Slovensko, nám v rozhovore prezradila, ako u nej vyzerajú vianočné hody. Na čo sa najviac teší?

    O tom, že Jožka Zaukolcová je majsterka cukrárka nemusí byť žiadna diskusia. Ale vedeli ste, že je skutočná gurmánka aj v slaných jedlách? A v jej rodine nie je sama - jej sestra i mama sú tiež vychýrené kuchárky. Dôkazom je aj menu, ktoré sa u porotkyne Pečie celé Slovensko podáva na Vianoce.

    Špeciálna kapustnica

    Už kapustnica je v rodine Jožky Zaukolcovej špeciálna! Porotkyňa priznala, že s manželom veľa kapustnice nezjedia, varieva ju tradične Jožkina sestra, ktorá im z nej daruje. Pripravuje ju z vývaru z kapra, pridáva do nej veľa hríbov, trochu smotany, ale žiadne zemiaky. To musí byť pochúťka! Druhý chod je tradičný zemiakový šalát s vyprážanou rybou.

    Zdroj: https://www.instagram.com/p/C1hypeVKhNk/?img_index=1

    Jožka Zaukolcová sa teší na vianočné slanosti.

    Sviatočná hus

    Z vianočnej hostiny sa majsterka cukrárka najviac teší na druhý sviatok vianočný, kedy sa v jej rodine už tradične pripravuje pečená hus alebo kačka s kapustou a knedľou. Jožka si zaspomínala, ako túto delikatesu na sviatky s láskou pripravovala jej mamička. Ale známa porotkyňa si počas Vianoc veľmi rada pochutí aj na údenej šunke so zemiakovým šalátom.

    Recepty od Jožky

    Kým sa Jožka teší na vianočné slanosti, my s nadšením pečieme sladké recepty, ktoré nám venovala. Poďte aj vy vyskúšať fantastické recepty od sympatickej porotkyne na medovníčky, žĺtkové rezy, linecké, medvedie labky i Jožkin rez pečie tento rok na Vianoce celé Slovensko.

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Jozefína Zaukolcová: Na Vianoce nesmie chýbať kapustnica a kačka s kapustou

      Autor článku

      Tatiana Kubicová

      redaktorka magazínu Dobré jedlo
      Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.