Reklama

MEDVEDIE LABKY od Jožky Zaukolcovej: Vynikajúci RECEPT musíte vyskúšať!

Cukrárka Jožka Zaukolcová z Pečie celé Slovensko.

Zdroj: RTVS

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Tento recept na medvedie labky od výnimočnej cukrárky a porotkyne Pečie celé Slovensko Jozefíny Zaukolcovej nemá chybu! Jej vianočné medvedie labky chutia ako sen.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Jozefína Zaukolcová: Na Vianoce nesmie chýbať kapustnica a kačka s kapustou

    Výnimočná cukrárka, pedagogička a porotkyňa šou Pečie celé Slovensko Jozefína Zaukolcová nám pred pár dňami venovala parádny recept na najlepšie medovníčky s 9 mesačnou zárukou, ktoré podľa nej pečie už celé Slovensko... A teraz sa Jožka s nami podelila aj o recept na fantastické medvedie labky, ktoré pečie takisto každé Vianoce. Nech sa vám doma vydaria!

    Zdroj: archív Dobré jedlo

    Najlepšie medvedie labky podľa receptu Jozefíny Zaukolcovej.

    Jožkine medvedie labky

    30 KUSOV, PRÍPRAVA 30 MINÚT, PEČENIE 15 MINÚT

    Potrebujete:

    • 200 g hladkej múky  
    • 120 g práškového cukru
    • 140 g masla
    • 50 g mletých vlašských orechov
    • 2 g kakaa                                  
    • štipka škorice
    • 3 g kypriaceho prášku do pečiva
    • 20 g vanilkového cukru
    • 1 vajce
    • 150 g práškového cukru + 20 g  vanilkového cukru na obaľovanie

    POSTUP:

    1. Múku a cukor práškový preosejeme. Pridáme nakrájané zmäknuté  maslo, zomleté vlašské orechy, kakao, škoricu, kypriaci prášok a vanilkový cukor. Nakoniec pridáme vajíčko. Vymiesime cesto a necháme odležať – cesto môžeme zarobiť aj deň vopred.  
    2. Cesto natlačíme do vymastených a múkou vysypaných kovových formičiek, alebo použijeme silikónové.
    3. Medvedie labky pečieme pri 180 °C (teplovzdušná rúra 160°C) cca 15 minút.
    4. Vychladnuté medvedie labky obaľujeme v zmesi práškového a vanilkového cukru. Dobrú chuť!

    Autor článku

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.