MEDVEDIE LABKY od Jožky Zaukolcovej: Vynikajúci RECEPT musíte vyskúšať!
25. 11. 2024, 8:01

Zdroj: RTVS
Tento recept na medvedie labky od výnimočnej cukrárky a porotkyne Pečie celé Slovensko Jozefíny Zaukolcovej nemá chybu! Jej vianočné medvedie labky chutia ako sen.
Zdroj: RTVS
Zdroj: https://www.instagram.com/p/CqnLiphKHef
Zdroj: Matus Lago
Galéria k článku

Výnimočná cukrárka, pedagogička a porotkyňa šou Pečie celé Slovensko Jozefína Zaukolcová nám pred pár dňami venovala parádny recept na najlepšie medovníčky s 9 mesačnou zárukou, ktoré podľa nej pečie už celé Slovensko... A teraz sa Jožka s nami podelila aj o recept na fantastické medvedie labky, ktoré pečie takisto každé Vianoce. Nech sa vám doma vydaria!
Zdroj: archív Dobré jedlo
Najlepšie medvedie labky podľa receptu Jozefíny Zaukolcovej.
Jožkine medvedie labky
30 KUSOV, PRÍPRAVA 30 MINÚT, PEČENIE 15 MINÚT
Potrebujete:
- 200 g hladkej múky
- 120 g práškového cukru
- 140 g masla
- 50 g mletých vlašských orechov
- 2 g kakaa
- štipka škorice
- 3 g kypriaceho prášku do pečiva
- 20 g vanilkového cukru
- 1 vajce
- 150 g práškového cukru + 20 g vanilkového cukru na obaľovanie
POSTUP:
- Múku a cukor práškový preosejeme. Pridáme nakrájané zmäknuté maslo, zomleté vlašské orechy, kakao, škoricu, kypriaci prášok a vanilkový cukor. Nakoniec pridáme vajíčko. Vymiesime cesto a necháme odležať – cesto môžeme zarobiť aj deň vopred.
- Cesto natlačíme do vymastených a múkou vysypaných kovových formičiek, alebo použijeme silikónové.
- Medvedie labky pečieme pri 180 °C (teplovzdušná rúra 160°C) cca 15 minút.
- Vychladnuté medvedie labky obaľujeme v zmesi práškového a vanilkového cukru. Dobrú chuť!