Tamara s rodinkou pendluje medzi dvomi krajinami najmä kvôli manželovej práci, keďže Branislav Šimončík je uznávaný fotograf a v Portugalsku má množstvo zákaziek. Exotická krajina, ako aj jej kultúra a kuchyňa pritástli Tamare k srdcu a s krásnymi slnečnými zábermi sa rada podelí aj so svojimi fanúšikmi na Instagrame. S tými zdieľa aj mnoho svojich obľúbených receptov. Zaujala nás hlavne jej vegetariánska plnená paprika.
Vegetariánska plnená paprika podľa Tamary Heribanovej.
Na 6 porcií potrebujete:
- 2 cibule
- hrnček guľatozrnnej ryže
- soľ
- čierne mleté korenie
- 3 strúčiky cesnaku
- majoránku
- 1 vajce
- 6 kusov papriky
- 1 lyžica hladkej múky
- 1 liter prepasírovaných rajčín
- 2 lyžice trstinového cukru
- 6 klinčekov
- 4 bobkové listy
Postup:
- K dosklovita upraženej cibuľke pridáme 1 hrnček guľatozrnnej ryže a uvaríme do mäkka v osolenej vode.
- Ryžu dochutíme čiernym mletým korením, cesnakom, majoránkou a pridáme vajce.
- Naplníme papriky a varíme v omáčke 20 až 25 minút.
- Omáčku uvaríme tak, že na oleji speníme cibuľku, pridáme lyžicu hladkej múky, rozvaríme na malú zásmažku, zalejeme pol litrom vody.
- Pridáme liter pasírovaných rajčín, prisladíme trochou cukru, klinčeky a bobkové listy.
- Dobrú chuť!
Zábery Tamary, jej potrugalskej kuchyne a dobrôt nájdete v galérii.
Čítajte viac z Dobrého jedla: