Postup

 krok

Maslo rozpustite a sušienky nadrvte nadrobno. V sekáčiku nasekajte najemno 150 g tekvicových semienok a zmiešajte so sušienkami. Zamiešajte maslo a vypracujte mrveničku, ktorú natlačte na dno tortovej formy s priemerom 26 cm. Dajte na 30 minút do chladničky.

 krok

 Očistite tekvicu a nakrájajte ju na kocky. V hrnci rozhorúčte 1 lyžicu masla a pridajte 400 g tekvice. Opekajte asi 3 minúty, potom podlejte pomarančovou šťavou, prikryte pokrievkou a duste asi 10 minút, kým tekvica nezmäkne. Rozmixujte na pyré a nechajte vychladnúť.

 krok

Rozrežte vanilkový struk a vyškrabte z neho dreň. Krémový syr vymiešajte s práškovým cukrom, so zázvorom, škoricou, štipkou soli a s vanilkovou dreňou. Vmiešajte tekvicové pyré a po jednom aj vajcia. Nalejte na sušienkový korpus a pečte pri teplote 175 °C na spodnej koľajničke asi 55 až 65 minút. Rúru vypnite a cheesecake v nej nechajte ešte 30 minút.

 krok

 Potom ho vyberte a nechajte vychladnúť. V panvici rozpustite 2 lyžice masla, pridajte zvyšné tekvicové semienka a 2 lyžice kryštálového cukru. Nechajte skaramelizovať. Nalejte na papier na pečenie a nechajte stuhnúť. Karamel nalámte a ozdobte ním cheesecake. Dajte ho na noc do chladničky a môžete podávať.