Tekvicový CHEESECAKE: Lahodný RECEPT na jesenný víkend
Užite si jesenný víkend v spoločnosti lahodného tekvicového cheesecakeu. Je fantastický!
- 100 min.
- porcie: 16
- Stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 175 gmasla
- 300 gcelozrnných sušienok
- 200 gtekvicových semienok
- 700 gtekvice hokkaido
- 100 mlpomarančovej šťavy
- 1 ksvanilkový struk
- 750 gkrémového syra typu žervé
- 230 gpráškového cukru
- 1 štipkamletého zázvoru
- pol lyžicamletej škorice
- 4 ksvajcia
- 1 kssoľ
- 2 lyžicekryštálového cukru
Postup
krok
Maslo rozpustite a sušienky nadrvte nadrobno. V sekáčiku nasekajte najemno 150 g tekvicových semienok a zmiešajte so sušienkami. Zamiešajte maslo a vypracujte mrveničku, ktorú natlačte na dno tortovej formy s priemerom 26 cm. Dajte na 30 minút do chladničky.
krok
Očistite tekvicu a nakrájajte ju na kocky. V hrnci rozhorúčte 1 lyžicu masla a pridajte 400 g tekvice. Opekajte asi 3 minúty, potom podlejte pomarančovou šťavou, prikryte pokrievkou a duste asi 10 minút, kým tekvica nezmäkne. Rozmixujte na pyré a nechajte vychladnúť.
krok
Rozrežte vanilkový struk a vyškrabte z neho dreň. Krémový syr vymiešajte s práškovým cukrom, so zázvorom, škoricou, štipkou soli a s vanilkovou dreňou. Vmiešajte tekvicové pyré a po jednom aj vajcia. Nalejte na sušienkový korpus a pečte pri teplote 175 °C na spodnej koľajničke asi 55 až 65 minút. Rúru vypnite a cheesecake v nej nechajte ešte 30 minút.
krok
Potom ho vyberte a nechajte vychladnúť. V panvici rozpustite 2 lyžice masla, pridajte zvyšné tekvicové semienka a 2 lyžice kryštálového cukru. Nechajte skaramelizovať. Nalejte na papier na pečenie a nechajte stuhnúť. Karamel nalámte a ozdobte ním cheesecake. Dajte ho na noc do chladničky a môžete podávať.
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Jablkové galetky so slaným karamelom: Doprajete si tento pôžitok?

Kysnutý koláč so slivkami: Je snáď niečo lepšie?
