Premýšľali ste niekedy nad tým, ktorý dezert je najnáročnejší na prípravu? Veľa cukrárov by vám odpovedalo, že sú to makrónky. Správny pomer bielok, mandľovej múky a cukru, presné teploty a čas pečenia, dokonca záleží aj na okolitej vlhkosti vzduchu! Keď sa do nich zahryznete, zabudnete na všetky nervy, ktoré vám spôsobili. Väčšina ľudí si myslí, že tieto malé koláčiky z mandľovej múky pochádzajú z Francúzska. V skutočnosti však ich korene siahajú do Talianska!
Upiecť sa dajú vo všemožných tvaroch, od srdiečok až po zvieratká a s použitím každej farby, ktorú si viete predstaviť.
Cukrári - umelci ich dokážu povzniesť na skutočné diela svojimi maľbami, na ktoré používajú jedlé farbivo. Pri niektorých by sme si veru aj povedali, že ich je škoda zjesť!