Reklama

Upiecť ich je najťažšie na svete, ale odolá im málokto! DOKONALÉ MAKRÓNKY

Mňam

Zdroj: https://www.instagram.com/p/CsnSt3vorGs/

Reklama
Monika Fajdová

Monika Fajdová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Jemné cesto, ktoré je vhodné aj pre celiatikov, spájajú náplne od výmyslu sveta!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Teplo je stále tu! Osviežte sa TROPICKÝM ĽADOVÝM ČAJOM teaser

    Premýšľali ste niekedy nad tým, ktorý dezert je najnáročnejší na prípravu? Veľa cukrárov by vám odpovedalo, že sú to makrónky. Správny pomer bielok, mandľovej múky a cukru, presné teploty a čas pečenia, dokonca záleží aj na okolitej vlhkosti vzduchu! Keď sa do nich zahryznete, zabudnete na všetky nervy, ktoré vám spôsobili. Väčšina ľudí si myslí, že tieto malé koláčiky z mandľovej múky pochádzajú z Francúzska. V skutočnosti však ich korene siahajú do Talianska!

    Upiecť sa dajú vo všemožných tvaroch, od srdiečok až po zvieratká a s použitím každej farby, ktorú si viete predstaviť.

    Cukrári - umelci ich dokážu povzniesť na skutočné diela svojimi maľbami, na ktoré používajú jedlé farbivo. Pri niektorých by sme si veru aj povedali, že ich je škoda zjesť!

    Autor článku

    Monika Fajdová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je introvertka, ale o jedle vždy rada pokecá, inšpirácie na nové recepty často hľadá v spoločnosti mačacích kamarátov. Miluje taliansku a ázijskú kuchyňu, hlavne cestoviny a sushi. Na prípravu prvého kysnutého cesta sa odhodlávala takmer 25 rokov a dnes je z toho láska! Varenie a pečenie je pre ňu relax, nebojí sa ani vegetariánskych či vegánskych jedál, ktoré dokáže vyšperkovať tak, že v nich mäso nechýba ani zarytým mäsožravcom. Riadi sa heslom: „Život je príliš krátky na to, aby sme jedli zlé jedlo!“.