Tomáš Chilí

archív

U Tomáša Chilého, odborníka na INDICKÚ a ČÍNSKU kuchyňu

Inšpiratívny! Ako prvý Slovák vôbec získal pozíciu executive chefa (najcennejšia v gastre) v päťhviezdičkovom sieťovom hoteli.

 Výnimočný rodák z Kysúc tak od minulého roka šéfuje 5 prevádzkam a 130 zamestnancom v Kempinski Hotel Taijuan na severe Číny. No v prestížnych hoteloch Kempinski začínal už pred desiatimi rokmi na Štrbskom Plese, odtiaľ pokračoval na Blízky východ do Bahrajnu a Kataru. „Čoraz viac ma to ťahalo do Ázie. V päťmiliónovom meste Taijuan som vyše roka, počas ktorého nás takisto zasiahla korona. Čína sa uzavrela, no domáci trh bol dosť silný na to, aby sme pokryli aspoň náklady. Teraz máme čínsky nový rok, tiež s rôznymi obmedzeniami, napríklad cestovať medzi provinciami, je to však potrebné, aby sa v marci ekonomika konečne nakopla.“

Do Indie

Mám rád túto kuchyňu a zázvor je v nej nenahraditeľný. Používam ho ako základ pre svoje karí pasty. Teší ma jeho chuť a priaznivý vplyv na náš organizmus.

Zdravý zázvor
Zdroj: profimedia.sk

Zázračné

Kokosové mlieko ma fascinuje svojou vôňou, ani neviem, k čomu by som ju prirovnal. Okrem toho nádherne zjemní hocaké jedlo.

Som do nich!

Tu v Číne kupujem huby najradšej na trhu. Dostať na ňom milión druhov, až sa čudujem, a z krásnych veľkých šampiňónov občas aj odpadávam.

Článok pokračuje na ďalšej strane >>>