„Tam som ‚stretla‘ asi najlepší croissant na svete a tiež famózny marakujový tart. Nehanbila som sa vypýtať si recepty! Odvtedy ich pečiem na všetky svadby a zaradila som ich aj do našich kurzov,“ hovorí známa cukrárka a majiteľka cukrárskej školy Art Cakes Akadémia. „Škola je mojou srdcovkou. Dlhé roky som sa učila a získavala prax, aby som si v nej mohla splniť ďalší sen.“ Dobre vedieť, že Petrine sladké kurzy môžete tiež niekomu venovať.
Z mestského trhu
Orechy kupujem celoročne, nielen teraz do vianočného pečiva, od ľudí, ktorým verím. Potom to cítiť.
Ktorá je naj?
Keď čokoláda, tak táto belgická. Spolieham na ňu už roky. Vlastne ako väčšina profi cukrárov.
Sladká inšpirácia
Mám veľmi rada túto skvelú knihu o chutiach a ich kombináciách. Často si v nej listujem a rozmýšľam o nových nápadoch.
Môj pomocník
Vďaka kvalitnému voľne stojacemu mixéru som získala jednu ruku navyše. Pri pečení je to na nezaplatenie.
Koľko stupňov?
Dobrý teplomer je v cukrárčine základ. Bez neho by sa mohlo v mise všeličo zraziť .
Slovenský, prosím
Poctivý rum vyzdvihne chuť mnohých korenistých sladkostí... a môjho milovaného perníka.