perniky

Dobré jedlo

Z mojej špajzy: U Petry Tóthovej sa naučíte piecť nadýchané dobroty

Venovať sa dezertom profesionálne sa rozhodla vo Venezuele.

„Tam som ‚stretla‘ asi najlepší croissant na svete a tiež famózny marakujový tart. Nehanbila som sa vypýtať si recepty! Odvtedy ich pečiem na všetky svadby a zaradila som ich aj do našich kurzov,“ hovorí známa cukrárka a majiteľka cukrárskej školy Art Cakes Akadémia. „Škola je mojou srdcovkou. Dlhé roky som sa učila a získavala prax, aby som si v nej mohla splniť ďalší sen.“ Dobre vedieť, že Petrine sladké kurzy môžete tiež niekomu venovať.

Z mestského trhu

Orechy kupujem celoročne, nielen teraz do vianočného pečiva, od ľudí, ktorým verím. Potom to cítiť.

Vlašské orechy
Vlašské orechy
Zdroj: shutterstock

Ktorá je naj?

Keď čokoláda, tak táto belgická. Spolieham na ňu už roky. Vlastne ako väčšina profi cukrárov.

Sladká inšpirácia

Mám veľmi rada túto skvelú knihu o chutiach a ich kombináciách. Často si v nej listujem a rozmýšľam o nových nápadoch.

Sladká inšpirácia
Sladká inšpirácia
Zdroj: archív

Môj pomocník

Vďaka kvalitnému voľne stojacemu mixéru som získala jednu ruku navyše. Pri pečení je to na nezaplatenie.

Koľko stupňov?

Dobrý teplomer je v cukrárčine základ. Bez neho by sa mohlo v mise všeličo zraziť .

Slovenský, prosím

Poctivý rum vyzdvihne chuť mnohých korenistých sladkostí... a môjho milovaného perníka.

Kategórie