Michal Konrád

Petra Rajnicova

Z mojej špajzy: U Michala Konráda, objaviteľa božských plnených buchtičiek

Jeden z našich najznámejších šéfkuchárov viedol takmer desať rokov kuchyňu v slávnej bratislavskej Fou Zoo.

Tá pod jeho vedením získala titul prestížnej svetovej organizácie Gault & Millau za najlepšiu reštauráciu na Slovensku. Predtým pôsobil vo vychytených londýnskych podnikoch, ale aj na Cypre. No a posledný rok má spolu s dvomi spoločníkmi na svedomí božské buchtičky bao plnené mäsom, rybami či zeleninou. Ako inak, dobroty do ruky od Bao Brothers ochutnáte na ulici...

Rozmanitá

Rozmanitá
Rozmanitá
Zdroj: shutterstock

Zdravú cviklu používam naozaj s obľubou! Hodí sa na šalát, dobré teplé alebo studené predjedlo, chutné hlavné jedlo a je z nej tiež fantastický dezert, napríklad zmrzlina.

Bavia ma!

Bavia ma
Bavia ma
Zdroj: shutterstock

Morské plody milujem najmä pre ich pestrú textúru a chuť. A tiež preto, že predlžujú leto.

Iná vegeta

Iná vegeta
Iná vegeta
Zdroj: shutterstock

Do tradičných domácich jedál pridávam nesoldík. Neobsahuje glutamán sodný ani iné látky, ktoré nám škodia. Najradšej ho mám zo stánku Dávidkovo korení vo Fresh Markete.

Dobrý oheň

Dobrý oheň
Dobrý oheň
Zdroj: shutterstock

Pre mňa je najsilnejším prírodným elementom, ktorý robí s jedlom zázraky. Bez neho by to v kuchyni nešlo.