Mrazený hrášok

Laura Witteková

Testujeme MRAZENÝ HRÁŠOK: Je náš mrazničkový favorit!

Kým si vylúsknete prvé bobuľky z čerstvých strukov, vychutnajte si ich z mrazničky. O chuťový zážitok neprídete, dokonca ani o jarnú hráškovo-zelenú farbu. Máte na výber! Sklamaní určite nebudete.

Hodnotili 

Slávka Brunovská: Hrášok je môj mrazničkový favorit. Aspoň jedno vrecko mám pripravené vždy pre istotu, pretože moje vnúčatá najviac zo všetkého milujú hráškovú polievku s krupicovými haluškami. Hlbokozmrazený hrášok stačí dať do mierne osolenej vody alebo na roztopený tuk a chvíľu ho variť či dusiť na masle.

Ľuboš Mego: Hrach siaty je spolu so špargľou jeden z prvých gastronomických symbolov jari. Preto ho milujeme takmer všetci, od detí po starších. Jar s ním je sladká a chrumkavá! Svojou farbou a sladkou chuťou hravo obohatí každé jedlo: polievky, pyré, omáčky, šaláty. Keď je v sezóne, treba si ho užiť čerstvý, ale počas celého roka výborne poslúži aj mrazený.

VINICA 350 g/0,99 eura VÍŤAZ TESTU

VINICA
VINICA
Zdroj: Laura Witteková

Vyrobené: Slovensko

Zloženie: Zelený hrášok spracovaný metódou fluidného rýchlomrazenia.

Celkový dojem: Guľôčky rovnakej strednej veľkosti sú rovnomerne sfarbené žiarivejšou zelenou farbou mladej trávy. Hrášok bol zo všetkých testovaných vzoriek po uvarení najrýchlejšie mäkký. Šupka ostala pružná, tuhšia, vnútro semena je však kašovité. Je málo škrobový a má lahodne jemnú, aj keď menej sladkú chuť. Odporúčame ho do pyré ochuteného mätou!