Vyrába sa zrazením tučnej smotany pôsobením kyslej látky (citrónovej š ťavy, octu alebo kyseliny citrónovej).

Dobré jedlo/ Laura Witteková

Testujeme MASCARPONE na vaše obľúbené veľkonočné DEZERTY!

Obľúbený čerstvý taliansky syr na prípravu tiramisu, ale aj iných dezertov, krémov a omáčok, sa doma zíde vždy. Citlivé jazýčky z našej redakcie si ho vychutnávali, aby našli ten najlepší. Ťažká úloha!

HODNOTILI:

Ľuboš Mego, kuchár

Obľúbený čerstvý syr pochádza z miest južne od lombardského Milána a jeho názov je zrejme odvodený od slova mascarpia, ktorým sa v dialekte označovala ricotta. Mascarpone rád používam ochutený ako prílohu k múčnym dezertom alebo ako „tajnú ingredienciu“ do osviežujúcich aj tučnejších jedál, v ktorých nádherne zjemní chuť kávy, ovocia či mäsa.

Veronika Kollárová, cukrárka

Mascarpone používam veľmi rada pre jeho jemnú smotanovú až maslovú chuť. Pokojne ním nahradím v maslo v nátierke, pridám ho na cestoviny... No, samozrejme, ho míňam najmä do rôznych druhov dezertov alebo koláčov. Jeho konzistencia sa hodí do krémov, ktoré vďaka jeho neutrálnej chuti môžem rôzne ochutiť.

Článok pokračuje na ďalšej strane >>>