Šéfkuchár Peter Varga fašianguje: Jeho RECEPT NA FÁNKY so smotanou určite vyskúšajte!
26. 1. 2025, 9:02

Zdroj: Dušan Křístek
Petra Vargu poznáte z televíznych relácií, kde rozdáva výborné recepty, a možno ste ho stretli aj v jeho Raňajkárni. A teraz už poznáte aj jeho fánky!
Zdroj: https://www.instagram.com/peter.varga.chef/
Zdroj: MATEJ KALINA
Zdroj: MATEJ KALINA
Galéria k článku

Piecť ho naučila babička, ktorá mu odovzdala lásku k jedlu. U starých rodičov v Hrubom Šúre upiekol ako štvorročný svoju prvú ťahanú štrúdľu. Potom prišli na rad buchty, makovník, orechovník… S bratom pripravoval raňajky a desiatu, a tak nenápadne sa začala jeho cesta úspešného kuchára. V Írsku pracoval v michelinskej reštaurácii, varil pre svetové celebrity a šéfoval kuchyni luxusného hotela.
Zdroj: https://www.instagram.com/p/CZT0W-rLYDX/
Peter Varga a babkine šišky.
Po smrti brata a neskôr aj otca sa vrátil na Slovensko. S mamou sa starajú o záhradu, jej plody využívajú pri príprave pochúťok v obľúbenom seneckom bistre Raňajkáreň. S Gizkou Oňovou vydali pred pár rokmi knihu Gizka a Peter spolu v kuchyni, kde nájdete podnetné recepty, ktoré sú dôkazom toho, že aj rôzne generácie si môžu v kuchyni dokonale rozumieť.
Kuchynské vychytávky Petra Vargu
Zdroj: Dobré jedlo/Matej Kalina
Peter Varga z bistra Raňajkáreň.
- Domáce vajíčka: "Sú základom dobrého štartu do dňa. Na dedine chovám sliepočky, tak o čerstvosť a kvalitu vajíčok je postarané. Krásny žĺtok dodá palacinkám, omelete, vajciam Benedict aj koláču neskutočnú farbu!"
- Múka a cukor: "Niekto ich zavrhuje alebo zo zdravotných dôvodov nemôže, no pre mňa tieto základné suroviny do croissantov, chleba, koláčov nie sú jedom, ale láskou k vareniu či pečeniu. Aj vo svojich zdravších verziách."
- Mlynčeky na soľ a korenie: "Milujem vôňu a chuť čerstvo zomletého korenia a soli, preto mlynčeky musím mať vždy poruke."
- Dobré nože: "Som na ne zaťažený, musia mi sadnúť do ruky, pri ich výbere sa zameriavam aj na materiál a tiež na ich veľkosť. Každý nôž je pri kúpe ostrý, no ostrosť vydrží dlho len pri tých kvalitných. Stavil som na značku IVO."
Na ďalšej strane nájdete recept na fánky >>>