Reklama

Šéfkuchár Peter Varga fašianguje: Jeho RECEPT NA FÁNKY so smotanou určite vyskúšajte!

Kuchár Peter Varga.

Zdroj: Dušan Křístek

Reklama
Mária Abrahámová

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Petra Vargu poznáte z televíznych relácií, kde rozdáva výborné recepty, a možno ste ho stretli aj v jeho Raňajkárni. A teraz už poznáte aj jeho fánky!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Naše TRADIČNÉ: Máme pre vás RECEPTY na tie najlepšie FAŠIANGOVÉ SLADKOSTI

    Piecť ho naučila babička, ktorá mu odovzdala lásku k jedlu. U starých rodičov v Hrubom Šúre upiekol ako štvorročný svoju prvú ťahanú štrúdľu. Potom prišli na rad buchty, makovník, orechovník… S bratom pripravoval raňajky a desiatu, a tak nenápadne sa začala jeho cesta úspešného kuchára. V Írsku pracoval v michelinskej reštaurácii, varil pre svetové celebrity a šéfoval kuchyni luxusného hotela.

    Po smrti brata a neskôr aj otca sa vrátil na Slovensko. S mamou sa starajú o záhradu, jej plody využívajú pri príprave pochúťok v obľúbenom seneckom bistre Raňajkáreň. S Gizkou Oňovou vydali pred pár rokmi knihu Gizka a Peter spolu v kuchyni, kde nájdete podnetné recepty, ktoré sú dôkazom toho, že aj rôzne generácie si môžu v kuchyni dokonale rozumieť.

    Kuchynské vychytávky Petra Vargu

    Zdroj: Dobré jedlo/Matej Kalina

    Peter Varga z bistra Raňajkáreň.

    • Domáce vajíčka: "Sú základom dobrého štartu do dňa. Na dedine chovám sliepočky, tak o čerstvosť a kvalitu vajíčok je postarané. Krásny žĺtok dodá palacinkám, omelete, vajciam Benedict aj koláču neskutočnú farbu!"
    • Múka a cukor: "Niekto ich zavrhuje alebo zo zdravotných dôvodov nemôže, no pre mňa tieto základné suroviny do croissantov, chleba, koláčov nie sú jedom, ale láskou k vareniu či pečeniu. Aj vo svojich zdravších verziách."
    • Mlynčeky na soľ a korenie: "Milujem vôňu a chuť čerstvo zomletého korenia a soli, preto mlynčeky musím mať vždy poruke."
    • Dobré nože: "Som na ne zaťažený, musia mi sadnúť do ruky, pri ich výbere sa zameriavam aj na materiál a tiež na ich veľkosť. Každý nôž je pri kúpe ostrý, no ostrosť vydrží dlho len pri tých kvalitných. Stavil som na značku IVO."

      Na ďalšej strane nájdete recept na fánky >>>

    Autor článku

    Mária Abrahámová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Dobré jedlo jej pred rokmi riadne zavoňalo, až v ňom zapustila korene. Vďaka nemu obohacuje svoj domáci receptár o nové kulinárske vychytávky, ktoré občas vymámi aj od dobrých reštaurácií a známych osobností. Za pochvalu svojho kuchárskeho umenia rozdáva blízkym a priateľom predplatné časopisu ako skvelý darček k Vianociam i narodeninám. Inšpirujte sa aj vy!