Šéfkuchár Peter Varga fašianguje: Jeho RECEPT NA FÁNKY so smotanou určite vyskúšajte!
26. 1. 2025, 9:02

Video Player is loading.
Neodolateľné fašiangové ŠIŠKY, ktoré sa rozplývajú na jazyku.
Zdroj: Dobré jedlo/ANZA
Fánky so smotanou.
Fánky so smotanou
asi 40 kusov, príprava 30 minút + vysmážanie
POTREBUJETE:
- 300 g hladkej múky
- 1 lyžička kypriaceho prášku
- štipka soli
- 40 g práškového cukru + na posypanie
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 vajce
- 200 ml kyslej smotany
- olej na vysmážanie
POSTUP:
-
Múku zmiešajte s kypriacim práškom, soľou a oboma cukrami. Pridajte vajce, kyslú smotanu a dobre vypracujte cesto.
-
Rozvaľkajte ho na pomúčenej doske na hrúbku asi pol centimetra. Ostrým nožom z neho vyrežte obdĺžniky (približne 7 x 5 cm). Narežte v strede vodorovne na 2 miestach a trochu ich roztiahnite.
-
Fánky vložte do rozpáleného oleja. Vysmažte dozlatista, potom obráťte aj na druhú stranu. Vyberte a na papierovej utierke nechajte vsať tuk. Posypte práškovým cukrom a podávajte teplé.
Autor článku
Výber pre vás
Reklama