Reklama

Šéfkuchár Peter Varga fašianguje: Jeho RECEPT NA FÁNKY so smotanou určite vyskúšajte!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Neodolateľné fašiangové ŠIŠKY, ktoré sa rozplývajú na jazyku.
    Fánky so smotanou.

    Zdroj: Dobré jedlo/ANZA

    Fánky so smotanou.

    Fánky so smotanou

    asi 40 kusov, príprava 30 minút + vysmážanie

    POTREBUJETE:

    •  300 g hladkej múky
    • 1 lyžička kypriaceho prášku
    • štipka soli 
    • 40 g práškového cukru + na posypanie 
    • 1 balíček vanilkového cukru
    • 1 vajce 
    • 200 ml kyslej smotany 
    • olej na vysmážanie

     

    POSTUP:

    1. Múku zmiešajte s kypriacim práškom, soľou a oboma cukrami. Pridajte vajce, kyslú smotanu a dobre vypracujte cesto.

    2.  Rozvaľkajte ho na pomúčenej doske na hrúbku asi pol centimetra. Ostrým nožom z neho vyrežte obdĺžniky (približne 7 x 5 cm). Narežte v strede vodorovne na 2 miestach a trochu ich roztiahnite.

    3.  Fánky vložte do rozpáleného oleja. Vysmažte dozlatista, potom obráťte aj na druhú stranu. Vyberte a na papierovej utierke nechajte vsať tuk. Posypte práškovým cukrom a podávajte teplé.

     

    Strana

    2/2

    Autor článku

    Mária Abrahámová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Dobré jedlo jej pred rokmi riadne zavoňalo, až v ňom zapustila korene. Vďaka nemu obohacuje svoj domáci receptár o nové kulinárske vychytávky, ktoré občas vymámi aj od dobrých reštaurácií a známych osobností. Za pochvalu svojho kuchárskeho umenia rozdáva blízkym a priateľom predplatné časopisu ako skvelý darček k Vianociam i narodeninám. Inšpirujte sa aj vy!
    Reklama