Rýchla škola varenia: PETRŽLEN ako top polievková zelenina

PETRŽLENOVÉ HRANOLČEKY S DIPOM

3 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, PEČENIE 20 MINÚT

Potrebujete:

  • 8-9 petržlenov
  • olivový olej
  • morská hrubozrnná soľ

Na dip:

  • 150 ml kyslej smotany
  • 1 strúčik cesnaku
  • štipka soli, mleté čierne korenie
  • nasekaná kôprová vňať

POSTUP:

  1. Petržleny očistite a nakrájajte na hrubšie hranolčeky. Rozložte na plech vystlaný papierom na pečenie, pokvapkajte olejom a posypte soľou. Vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a pečte 20 až 25 minút do ružova.
  2. Kyslú smotanu dobre vymiešajte s očisteným a pretlačeným cesnakom. Ochuťte štipkou soli, korením a najemno nasekanou kôprovou vňaťou. Podávajte k teplým alebo aj studeným petržlenovým hranolčekom.