OREGANO
Arómou sa podobá nášmu majoránu a materinej dúške.
1. PEČENÉ ZEMIAKY
Oreganom posypte zemiaky nakrájané na mesiačiky. Pridajte plátky citróna, osoľte, okoreňte a pokvapkajte olivovým olejom.
2. OREGANOVÉ PESTO
120 g pistácií (opečených nasucho) + 2 strúčiky cesnaku + 1 sardela + pol šálky čerstvého oregana + 2 lyžice citrónovej šťavy + trištvrte šálky olivového oleja + soľ + mleté čierne korenie. Krátko spolu rozmixujte. Hotovo.
3. OMÁČKA NA KREVETY
Kapary, lístky oregana, strúčik cesnaku nadrobno nakrájajte, primiešajte olivový olej, citrónovú šťavu a kôru. Ochuťte soľou a korením.
4. DO KOKTEILU
Negroni je taliansky kokteil z džinu, vermutu a campari (v rovnakom pomere). Okrem ľadu mu pridajte novú chuť stonkou čerstvého oregana.
5. KU KURČAŤU
Nadrobno nakrájanú šalotku zmiešajte s cesnakom, lístkami oregana, olivovým olejom, so soľou a s korením. Uvoľnite kožu na kurčati a mäso potrite touto zmesou. Pečte so zemiakmi, s olivami a so štvrtkami červenej cibule.