Arómou sa podobá nášmu majoránu a materinej dúške. Milujeme ho v týchto kombináciách.

OREGANO

Arómou sa podobá nášmu majoránu a materinej dúške. 

Vygúľaný syr
Čítajte viac
Vygúľaný SYR: Slávna mozzarella z Talianska v slovenskej kuchyni

1. PEČENÉ ZEMIAKY

Oreganom posypte zemiaky nakrájané na mesiačiky. Pridajte plátky citróna, osoľte, okoreňte a pokvapkajte olivovým olejom.

Dokonalá kombinácia
Dokonalá kombinácia
Zdroj: Shutterstock

2. OREGANOVÉ PESTO

120 g pistácií (opečených nasucho) + 2 strúčiky cesnaku + 1 sardela + pol šálky čerstvého oregana + 2 lyžice citrónovej šťavy + trištvrte šálky olivového oleja + soľ + mleté čierne korenie. Krátko spolu rozmixujte. Hotovo.

3. OMÁČKA NA KREVETY

Kapary, lístky oregana, strúčik cesnaku nadrobno nakrájajte, primiešajte olivový olej, citrónovú šťavu a kôru. Ochuťte soľou a korením.

4. DO KOKTEILU

Negroni je taliansky kokteil z džinu, vermutu a campari (v rovnakom pomere). Okrem ľadu mu pridajte novú chuť stonkou čerstvého oregana.

5. KU KURČAŤU

Nadrobno nakrájanú šalotku zmiešajte s cesnakom, lístkami oregana, olivovým olejom, so soľou a s korením. Uvoľnite kožu na kurčati a mäso potrite touto zmesou. Pečte so zemiakmi, s olivami a so štvrtkami červenej cibule.