Naučte sa robiť domácu omeletu v našej škole varenia.

JEMNÁ BYLINKOVÁ OMELETA

1 PORCIA, PRÍPRAVA 5 MINÚT, PEČENE 5-10 MINÚT

SUROVINY

  • 3 vajcia
  • pol lyžice masla
  • 1 lyžica nasekaných byliniek (kôpor, petržlenová vňať, pažítka)
  • 2 lyžice nadrobno nakrájanej zeleniny (farebná paprika, jarná cibuľka, čerstvý hrášok, šalotka)
  • 1 lyžica zrejúceho syra (eidam, vrchár, grana padano, parmezán)
  • soľ, mleté čierne korenie

POSTUP

  1.  Vajcia rozmiešajte v miske vidličkou alebo metličkou. Osoľte ich. V panvici s nepriľnavým dnom roztopte na miernom plameni hrudku masla. 
1.
Zdroj: Laura Witteková

2. Do rozohriatej panvice vylejte vajcia a nechajte zospodu mierne stuhnúť. Stierkou alebo vareškou jemne podberajte okraje omelety, aby nestuhnutá vajcová hmota stiekla na panvicu. 

2.
Zdroj: Laura Witteková

3. Na polotuhú omeletu vysypte čerstvú alebo opečenú zeleninu, bylinky, mleté korenie a nastrúhaný syr. 

3.
Zdroj: Laura Witteková

4. Nakloňte panvicu a stierkou alebo varechou omeletu opatrne preložte na polovicu alebo zviňte do rolády. 

4.
Zdroj: Laura Witteková