Reklama

Rýchla škola varenia: Takto sa robí báječná bylinková omeleta

Omeletu môžete posypať aj opečeným baklažánom, cuketou alebo hríbmi.

Zdroj: Laura Witteková

Reklama
Mária Abrahámová

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Naučte sa robiť domácu omeletu v našej škole varenia.

JEMNÁ BYLINKOVÁ OMELETA

1 PORCIA, PRÍPRAVA 5 MINÚT, PEČENE 5-10 MINÚT

SUROVINY

  • 3 vajcia
  • pol lyžice masla
  • 1 lyžica nasekaných byliniek (kôpor, petržlenová vňať, pažítka)
  • 2 lyžice nadrobno nakrájanej zeleniny (farebná paprika, jarná cibuľka, čerstvý hrášok, šalotka)
  • 1 lyžica zrejúceho syra (eidam, vrchár, grana padano, parmezán)
  • soľ, mleté čierne korenie

POSTUP

  1.  Vajcia rozmiešajte v miske vidličkou alebo metličkou. Osoľte ich. V panvici s nepriľnavým dnom roztopte na miernom plameni hrudku masla. 

2. Do rozohriatej panvice vylejte vajcia a nechajte zospodu mierne stuhnúť. Stierkou alebo vareškou jemne podberajte okraje omelety, aby nestuhnutá vajcová hmota stiekla na panvicu. 

3. Na polotuhú omeletu vysypte čerstvú alebo opečenú zeleninu, bylinky, mleté korenie a nastrúhaný syr. 

4. Nakloňte panvicu a stierkou alebo varechou omeletu opatrne preložte na polovicu alebo zviňte do rolády. 

Autor článku

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Dobré jedlo jej pred rokmi riadne zavoňalo, až v ňom zapustila korene. Vďaka nemu obohacuje svoj domáci receptár o nové kulinárske vychytávky, ktoré občas vymámi aj od dobrých reštaurácií a známych osobností. Za pochvalu svojho kuchárskeho umenia rozdáva blízkym a priateľom predplatné časopisu ako skvelý darček k Vianociam i narodeninám. Inšpirujte sa aj vy!