Logo
Reklama

Rýchla škola varenia: PETRŽLEN ako top polievková zelenina

Ak kačku, hus či kurča potriete petržlenovou vňaťou pečené mäso získa zo zelených lístkov príjemnú vôňu.

Zdroj: archív, Laura Witteková

Reklama
Reklama

Dobroslava Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Mnohé gazdinky kupujú petržlen, len keď idú robiť vývar alebo do základu pre sviečkovú omáčku. Z tejto polievkovej zeleniny sa toho dá urobiť oveľa viac.

Diskusia

(0)

Autor článku

Dobroslava Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Ťažko by spočítala, koľko jedál pre Dobré jedlo už navarila a napiekla. Rátajú sa na stovky, veď v Dobrom jedle pracuje už viac ako 16 rokov. Najradšej má slané jedlá, omáčky a slovenskú kuchyňu, hoci tá nehviezdi, a nikdy asi ani nebude, na gastronomickej scéne. Bryndza i kyslá kapusta sú podľa nej hotové poklady.
Výber pre vás