Martin "Pyco" Rausch čaruje s medvedím cesnakom: Jeho gnocchi vyzerajú fantasticky!
30. 3. 2025, 8:01

Video Player is loading.
Sezóna medvedieho cesnaku je tu! Kedy ho zbierať a aké má účinky?Gnocchi s medvedím cesnakom
4 porcie, príprava 40 minút, varenie 10 minút
POTREBUJETE:
- 600 g zemiakov
- 150 g pšeničnej múky Semola + na pomúčenie
- soľ
- 60 g čerstvého medvedieho cesnaku
- 1 vajce
- 2 lyžice olivového oleja
- 30 g sušených paradaok
- parmezán
POSTUP:
- Uvarené zemiaky v šupke ešte horúce ošúpte a postrúhajte.
- Pridajte múku, štipku soli a polovicu posekaného cesnaku s rozšľahaným vajíčkom.
- Krátko premieste, aby sa ingrediencie spojili. Vytvarujte 3 cm hrubé valčeky a pokrájajte ich na gnocchi.
- Povarte 3 minúty v osolenej vode, sceďte a dajte do hlbšej panvice s olivovým olejom, zvyškom posekaného cesnaku a posekaných paradajok, podliatych naberačkou vody.
- Krátko opečte a servírujte so strúhaným parmezánom.
Autor článku
Výber pre vás
Reklama