Reklama

Martin "Pyco" Rausch čaruje s medvedím cesnakom: Jeho gnocchi vyzerajú fantasticky!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Sezóna medvedieho cesnaku je tu! Kedy ho zbierať a aké má účinky?

    Gnocchi s medvedím cesnakom

    4 porcie, príprava 40 minút, varenie 10 minút

    POTREBUJETE:

    • 600 g zemiakov
    • 150 g pšeničnej múky Semola  + na pomúčenie
    • soľ
    • 60 g čerstvého medvedieho cesnaku
    • 1 vajce
    • 2 lyžice olivového oleja
    • 30 g sušených paradaok
    • parmezán

     

    POSTUP:

    1. Uvarené zemiaky v šupke ešte horúce ošúpte a postrúhajte.
    2.  Pridajte múku, štipku soli a polovicu posekaného cesnaku s rozšľahaným vajíčkom.
    3. Krátko premieste, aby sa ingrediencie spojili.  Vytvarujte 3 cm hrubé valčeky a pokrájajte ich na gnocchi.
    4. Povarte 3 minúty  v osolenej vode, sceďte a dajte do hlbšej panvice s olivovým olejom, zvyškom posekaného cesnaku a posekaných paradajok, podliatych naberačkou vody.
    5. Krátko opečte a servírujte so strúhaným parmezánom.

    Strana

    2/2

    Autor článku

    Mária Abrahámová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Dobré jedlo jej pred rokmi riadne zavoňalo, až v ňom zapustila korene. Vďaka nemu obohacuje svoj domáci receptár o nové kulinárske vychytávky, ktoré občas vymámi aj od dobrých reštaurácií a známych osobností. Za pochvalu svojho kuchárskeho umenia rozdáva blízkym a priateľom predplatné časopisu ako skvelý darček k Vianociam i narodeninám. Inšpirujte sa aj vy!
    Reklama