objednať časopis
všetky kategórie

Zelenina a mäsko na grile síce už rozvoniavajú, ale kým budú hotové, ešte to predsa len chvíľu potrvá. Ochutnajte zatiaľ chuťovky zo zdravých strukovín a pripravte svoj jazýček na ďalší chod.

HUMMUS S ČERVENOU ŠOŠOVICOU

Hummus s červenou šošovicou
Hummus s červenou šošovicou
Zdroj: LAURA WITTEKOVA

4 PORCIE, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 25-30 MINÚT

Potrebujete:

• 4 mrkvy
• 1 lyžica olivového oleja
• pol lyžičky korenia karí
• štvrť šálky červenej šošovice LAGRIS
• za hrsť vlašských orechov
• 1 strúčik cesnaku
• 1 lyžica tahini pasty
• 1 lyžica citrónovej šťavy
• štvrť lyžičky mletého koriandra
• štvrť lyžičky mletej rímskej rasce
• štvrť lyžičky kajenského korenia
• štvrť lyžičky mletej červenej papriky
• soľ, mleté čierne korenie
• petržlenová vňať a šalát dubový list na podávanie

POSTUP:

  1. Mrkvu nakrájajte na paličky, pokvapkajte olivovým olejom, posypte korením karí, osoľte a okoreňte. Premiešajte, uložte na plech s papierom na pečenie a pečte 25-30 minút v rúre vyhriatej na 200 °C.
  2. Šošovicu zalejte vriacou vodou, varte 15 minút a sceďte. Vlašské orechy opražte nasucho na panvici. Nechajte vychladnúť.
  3. Upečenú mrkvu, uvarenú šošovicu, orechy, cesnak, tahini pastu, citrónovú šťavu a všetky koreniny dajte do mixéra a rozmixujte. Ak je zmes príliš hustá, dolejte olivový olej. Dochuťte soľou, korením a citrónovou šťavou.
  4. Hummus naložte do misky, posypte nasekanou petržlenovou vňaťou, vlašskými orechmi, mletou paprikou a pokvapkajte olivovým olejom. Podávajte so šalátom.

Viac receptov na hummus nájdete na ďalšej strane >>>

Kategórie