MREŽOVNÍK S MALINOVÝM DŽEMOM

MREŽOVNÍK S MALINOVÝM DŽEMOM
Zdroj: Laura Witteková
10 KUSOV, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 30-35 MINÚT
Potrebujete:
- 280 g polohrubej múky + na posypanie dosky
- 1 balíček kypriaceho prášku
- 150 g práškového cukru
- 280 g zemiakov uvarených v šupe
- 1 vajce
- 100 g masla izbovej teploty
- 400 g malinového džemu

MREŽOVNÍK S MALINOVÝM DŽEMOM
Zdroj: Laura Witteková
POSTUP:
- Na pracovnú dosku preosejte múku s kypriacim práškom a cukrom. Pridajte uvarené ošúpané zemiaky, ktoré buď najemno nastrúhajte, alebo pretlačte cez lis. V strede urobte jamku a rozbite do nej vajce. Pridajte zmäknuté maslo a všetko spolu spracujte na hladké cesto.
- Dve tretiny cesta rozvaľkajte na doske posypanej múkou do tvaru okrúhlej formy. Cesto preneste pomocou valčeka do formy s priemerom 25 cm, ktorej dno ste vystlali papierom na pečenie. Cesto pritlačte na boky aj dno, aby kúsok pretŕčalo cez okraje formy.
- Formu s cestom naplňte malinovým džemom a rovnomerne ho rozotrite.
- Zvyšné cesto rozvaľkajte a pomocou radielka alebo noža rozkrájajte na pásiky so šírkou približne 1–1,5 cm. Pásiky cesta poukladajte navrch koláča do tvaru mriežky. Na okrajoch cesto dobre popritláčajte a následne odrežte pretŕčajúce časti.
- Vložte do rúry vyhriatej na 190 °C a pečte približne 30-35 minút. Po upečení nechajte koláč vychladnúť a môžete podávať.
Viac skvelých receptov je na ďalšej strane >>>