MREŽOVNÍK S MALINOVÝM DŽEMOM

MREŽOVNÍK S MALINOVÝM DŽEMOM
MREŽOVNÍK S MALINOVÝM DŽEMOM
Zdroj: Laura Witteková

10 KUSOV, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 30-35 MINÚT

Potrebujete:

  • 280 g polohrubej múky + na posypanie dosky
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • 150 g práškového cukru
  • 280 g zemiakov uvarených v šupe
  • 1 vajce
  • 100 g masla izbovej teploty
  • 400 g malinového džemu
MREŽOVNÍK S MALINOVÝM DŽEMOM
MREŽOVNÍK S MALINOVÝM DŽEMOM
Zdroj: Laura Witteková

POSTUP:

  1. Na pracovnú dosku preosejte múku s kypriacim práškom a cukrom. Pridajte uvarené ošúpané zemiaky, ktoré buď najemno nastrúhajte, alebo pretlačte cez lis. V strede urobte jamku a rozbite do nej vajce. Pridajte zmäknuté maslo a všetko spolu spracujte na hladké cesto.
  2. Dve tretiny cesta rozvaľkajte na doske posypanej múkou do tvaru okrúhlej formy. Cesto preneste pomocou valčeka do formy s priemerom 25 cm, ktorej dno ste vystlali papierom na pečenie. Cesto pritlačte na boky aj dno, aby kúsok pretŕčalo cez okraje formy.
  3. Formu s cestom naplňte malinovým džemom a rovnomerne ho rozotrite.
  4. Zvyšné cesto rozvaľkajte a pomocou radielka alebo noža rozkrájajte na pásiky so šírkou približne 1–1,5 cm. Pásiky cesta poukladajte navrch koláča do tvaru mriežky. Na okrajoch cesto dobre popritláčajte a následne odrežte pretŕčajúce časti.
  5. Vložte do rúry vyhriatej na 190 °C a pečte približne 30-35 minút. Po upečení nechajte koláč vychladnúť a môžete podávať.

Viac skvelých receptov je na ďalšej strane >>>