Niečo pre gurmánov: Hovädzí JALAPEÑO BURGER s grilovanými paprikami a paradajkami je TOP
Rozpáľte grily! Je najlepší čas na bugrer. Náš recept na hovädzí jalapeňo burger s grilovanými paprikami, paradajkami a so šalátom ulahodí aj najväčším gurmánom.
- 30 min.
- porcie: 4
- Stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 750 gmletého hovädzieho pliecka
- 3 kspapričky jalapeňos
- 1 kssoľ, mleté čierne korenie
- 2 ksparadajky
- 2 ksčervené papriky
- 1 ksčervená cibuľa
- 4 ksžemle na burger
- 5-8 kslistov hlávkového šalátu
- 1 kshorčica, kečup, majonéza
Postup
krok
Gril pripravte na priame grilovanie s vysokou teplotou. Asi desať minút grilujte papričky jalapeňos aj papriky pod zatvoreným krytom. Priebežne otáčajte, kým ich šupka nebude zo všetkých strán opečená. Ešte z teplých paprík stiahnite šupku a odstráňte jadierka.
krok
Červené papriky prekrojte po dĺžke na štvrtky. Jalapeňos papričky nakrájajte asi na centimetrové kocky. Paradajky a cibuľu nakrájajte na tenké kolieska.
krok
Vo veľkej mise zmiešajte mleté mäso, papričky jalapeňos, soľ a korenie. Vytvorte 4 rovnako veľké burgery, každý asi tak 1,5 cm hrubý. Palcom vytvarujte uprostred každého burgera plytkú jamku. Tak sa burgery prepečú rovnomerne a nenafúknu sa.
krok
Rošt grilu potrite olejom. Burgery grilujte 8-10 minút pod zatvoreným vekom. Pred otočením sa uistite, či sa ešte nelepia na rošt. V poslednej minúte opečte žemle prekrojenou stranou dole.
krok
Spodnú časť žemle potrite majonézou, položte na ňu list šalátu, plátok alebo dve paradajky, plátky cibule, grilovaný burger a nakoniec papriky. Pridajte kečup alebo horčicu a priklopte druhou polovicou žemle.
Kategórie
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Neodolateľné JAHODY: Skúsite ich takto naaranžovať do nepečenej torty?

Máte radi špargľu? Kráľovská zelenina je na vrchole sezóny!
