Postup

 krok

Gril pripravte na priame grilovanie s vysokou teplotou. Asi desať minút grilujte papričky jalapeňos aj papriky pod zatvoreným krytom. Priebežne otáčajte, kým ich šupka nebude zo všetkých strán opečená. Ešte z teplých paprík stiahnite šupku a odstráňte jadierka.

 krok

Červené papriky prekrojte po dĺžke na štvrtky. Jalapeňos papričky nakrájajte asi na centimetrové kocky. Paradajky a cibuľu nakrájajte na tenké kolieska.

 krok

Vo veľkej mise zmiešajte mleté mäso, papričky jalapeňos, soľ a korenie. Vytvorte 4 rovnako veľké burgery, každý asi tak 1,5 cm hrubý. Palcom vytvarujte uprostred každého burgera plytkú jamku. Tak sa burgery prepečú rovnomerne a nenafúknu sa.

 krok

Rošt grilu potrite olejom. Burgery grilujte 8-10 minút pod zatvoreným vekom. Pred otočením sa uistite, či sa ešte nelepia na rošt. V poslednej minúte opečte žemle prekrojenou stranou dole.

 krok

Spodnú časť žemle potrite majonézou, položte na ňu list šalátu, plátok alebo dve paradajky, plátky cibule, grilovaný burger a nakoniec papriky. Pridajte kečup alebo horčicu a priklopte druhou polovicou žemle.

Kategórie