Bazalková polievka so špargľovými tyčinkami: Chutí aj v horúčave
Netradičná bazalková polievka so špargľovými tyčinkami stojí za vyskúšanie. Efektne ju naservírujte a bude hviezdou vašej hostiny!
- 35 min.
- porcie: 4
- Stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 600 gzemiakov
- 250 gzelenej špargle
- 100 gkozieho syra
- 100 gzeleru
- 4 ksšalotky
- 2 ksviazaničky bazalky
- 2 lyžiceolivového oleja
- 800 mlzeleninového vývaru
- 1 ksžĺtok
- 30 gsezamových semienok
- 1 ksčerstvo pomleté čierne korenie
- 1 kssoľ
Postup
krok
Šalotky očistíme a nadrobno pokrájame. Zeler očistíme a pokrájame na kocky. Zemiaky ošúpeme a pokrájame na tenké plátky.
krok
V hrnci rozohrejeme lyžicu olivového oleja a pridáme pokrájanú šalotku a zeler. Krátko podusíme. Prilejeme zeleninový vývar a 200 ml vody. Pridáme plátky zemiakov. Privedieme do varu, potom stiahneme plameň a polievku asi 15 minút povaríme. Ochutíme soľou a korením.
krok
Bazalku dôkladne umyjeme, osušíme a listy otrháme.
krok
Špargľu umyjeme a odrežeme tvrdé konce. Špargľa: Ako ju kupovať, očistiť a spracovať
krok
Stonky špargle obalíme najprv v rozšľahanom žĺtku a potom v sezamových semienkach. Na zvyšnom oleji asi 5 minút zo všetkých strán opražíme.
krok
Bazalku pridáme do polievky a krátko prehrejeme. Rozdelíme do tanierov a posypeme rozdrobeným kozím syrom. Podávame s opečenými špargľovými tyčinkami.
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Jablkové galetky so slaným karamelom: Doprajete si tento pôžitok?

Kysnutý koláč so slivkami: Je snáď niečo lepšie?
