Postup

 krok

Šalotky očistíme a nadrobno pokrájame. Zeler očistíme a pokrájame na kocky. Zemiaky ošúpeme a pokrájame na tenké plátky.

 krok

V hrnci rozohrejeme lyžicu olivového oleja a pridáme pokrájanú šalotku a zeler. Krátko podusíme. Prilejeme zeleninový vývar a 200 ml vody. Pridáme plátky zemiakov. Privedieme do varu, potom stiahneme plameň a polievku asi 15 minút povaríme. Ochutíme soľou a korením.

 krok

Bazalku dôkladne umyjeme, osušíme a listy otrháme.

 krok

Špargľu umyjeme a odrežeme tvrdé konce. Špargľa: Ako ju kupovať, očistiť a spracovať 

 krok

Stonky špargle obalíme najprv v rozšľahanom žĺtku a potom v sezamových semienkach. Na zvyšnom oleji asi 5 minút zo všetkých strán opražíme.

 krok

Bazalku pridáme do polievky a krátko prehrejeme. Rozdelíme do tanierov a posypeme rozdrobeným kozím syrom. Podávame s opečenými špargľovými tyčinkami.