Postup

 krok

Cukety umyjeme, osušíme a aj so šupkou pokrájame buď na kolieska, alebo na dlhé tenké plátky.

 krok

Cesnak ošúpeme a pokrájame na plátky. Petržlenovú vňať a mätové listy nasekáme.

 krok

Vo veľkom hrnci s vriacou osolenou vodou uvaríme špagety podľa návodu na obale. Scedíme a odložíme na teplé miesto.

 krok

Vo veľkej panvici na rozohriatom oleji opečieme pokrájanú cuketu. Pridáme plátky cesnaku, nasekanú petržlenovú vňať a mätu a ešte 3 minúty opekáme.

 krok

Do panvice vsypeme špagety a pridáme zeleninový vývar, nastrúhanú citrónovú kôru a šťavu.

 krok

Zľahka premiešame a na miernom plameni varíme, kým sa špagety neprehrejú a nespoja s citrónovou šťavou. Na tanieri ochutíme čiernym korením a nastrúhaným parmezánom.

Kategórie