Čo dnes na obed? CUKETOVO-CITRÓNOVÉ ŠPAGETY sú na piatok ako stvorené!
Lahodné talianske cestoviny nevyžadujú náročnú prípravu a sú veľmi chutné. Spravte si ich spolu s nami.
- 40 min.
- porcie: 6
- Stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 500 gtenkých špagiet
- 3 ksmladé cukety
- 6 ksmalých strúčikov cesnaku
- 1 ksviazanička petržlenovej vňate
- 1 ksviazanička čerstvej mäty
- 500 mlzeleninového vývaru
- 1 ksšťava a nastrúhaná kôra z 1 biocitróna
- 2 lyžiceolivového oleja
- 1 ksčerstvo pomleté čierne korenie
- 1 kssoľ
- 1 ksnastrúhaný parmezán
Postup
krok
Cukety umyjeme, osušíme a aj so šupkou pokrájame buď na kolieska, alebo na dlhé tenké plátky.
krok
Cesnak ošúpeme a pokrájame na plátky. Petržlenovú vňať a mätové listy nasekáme.
krok
Vo veľkom hrnci s vriacou osolenou vodou uvaríme špagety podľa návodu na obale. Scedíme a odložíme na teplé miesto.
krok
Vo veľkej panvici na rozohriatom oleji opečieme pokrájanú cuketu. Pridáme plátky cesnaku, nasekanú petržlenovú vňať a mätu a ešte 3 minúty opekáme.
krok
Do panvice vsypeme špagety a pridáme zeleninový vývar, nastrúhanú citrónovú kôru a šťavu.
krok
Zľahka premiešame a na miernom plameni varíme, kým sa špagety neprehrejú a nespoja s citrónovou šťavou. Na tanieri ochutíme čiernym korením a nastrúhaným parmezánom.
Kategórie
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Neodolateľné JAHODY: Skúsite ich takto naaranžovať do nepečenej torty?

Máte radi špargľu? Kráľovská zelenina je na vrchole sezóny!
