Reklama

Čaká vás oslava? Kašlite na chlebíčky, TOTO očarí vašu návštevu

Čo by ste si vzali ako prvé?

Zdroj: https://www.instagram.com/p/CpYnlLQgyv4/

Reklama
Monika Fajdová

Monika Fajdová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Príprava takéhoto pohostenia je veľká zábava, ale garantujeme vám, že na stole sa dlho neohreje!

Určite nám dáte za pravdu, že dôležitou súčasťou návštevy či oslavy je pohostenie. S klasickými chlebíčkami či jednodnohubkami je dosť práce a navyše, každý ich už pozná. Ak chcete prekvapiť svojich hostí niečím nevídaným a originálnym, pripravte im obloženú dosku!

Jej príprava je skutočne jednoduchá, nakrájajte rôzne druhy syrov, pridajte do malých misiek med či džem, ovocie, zeleninu, krekery, niečo chrumkavé alebo napríklad klobásky a olivy. Všetko rozložte podľa vlastnej fantázie a podávajte. Garantujeme vám, že tieto dosky nikdy nevyzerajú rovnako, ich príprava je oveľa väčšia zábava ako iba monotónne natieranie, ukladanie a strúhanie syra pri chlebíčkoch. Nebojte sa uložiť vedľa seba údeniny a poctivé domáce lekváre či kvalitné čokolády. Vaši hostia možno spoznajú kombinácie chutí, o akých sa im ani nesnívalo!

Skvelý tip od Dobrého jedla: Ak máte dosku vo svetlej farbe, môže sa stať, že údeniny ju zafarbia. Tieto škvrny odstránite tak, že na rozrezanú polovicu citróna nasypete soľ, prípadne jedlú sódu a vyšúchate. Prácnemu drhnutiu dosky sa vyhnete, keď dosku obalíte potravinovou fóliou. Efektnejšie však vyzerá klasický papier na pečenie! Skrčte ho do maličkej guličky, opäť vyrovnajte a položte na dosku. Nedokonalé pokrčenie a záhyby vytvoria okulahodiaci rustikálny vzhľad. Nezabúdajte sa o svoje dosky poctivo starať a doprajte im wellness v podobe jedlého oleja. Pár kvapiek rozotrite jemnou papierovou utierkou a vaše dosky budú krajšie ako nové.

Autor článku

Monika Fajdová

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Je introvertka, ale o jedle vždy rada pokecá, inšpirácie na nové recepty často hľadá v spoločnosti mačacích kamarátov. Miluje taliansku a ázijskú kuchyňu, hlavne cestoviny a sushi. Na prípravu prvého kysnutého cesta sa odhodlávala takmer 25 rokov a dnes je z toho láska! Varenie a pečenie je pre ňu relax, nebojí sa ani vegetariánskych či vegánskych jedál, ktoré dokáže vyšperkovať tak, že v nich mäso nechýba ani zarytým mäsožravcom. Riadi sa heslom: „Život je príliš krátky na to, aby sme jedli zlé jedlo!“.