objednať časopis
všetky kategórie

Recept na lepšie BRYNDZOVÉ HALUŠKY nenájdete! Na salaši sme zjedli celú misu

POSTUP:

  1. Očistené zemiaky nastrúhajte a poriadne vyžmýkajte alebo preceďte. Prisypte obe múky, soľ podľa chuti a vypracujte cesto. Nemalo by byť riedke, ani husté.
  2. Bryndzu vymiešajte so smotanou. Slaninku nakrájajte na malé kocky a usmažte.
  3. Cesto hádžte do osolenej a omastenej vriacej vody z lopárika alebo cez haluškovač. Keď halušky vyplávajú navrch, vyberte ich sitkom a ihneď dávajte do misy s bryndzou. Dobre premiešajte.
  4. Halušky podávajte s opečenou slaninkou, poliate výpekom a posypané nasekanou pažítkou. Dobrú chuť!

Viac chutných bryndzových receptov z Dobrého jedla:

Kváskový podpecník s bryndzou a so slaninkou
Čítajte viac
Doprajte si BRYNDZOVÉ HODY: Privítajte máj ako sa patrí
Čítajte viac
Čas najlepšej bryndze sa blíži: Recept na ZEMIAKOVO-BRYNDZOVÉ PLACKY si odložte
Čítajte viac
BRYNDZOVÉ koláče: Streda je pre slovenskú kuchyňu ako stvorená

Kategórie