objednať časopis
všetky kategórie

Dobre to kedysi tie gazdinky vymysleli. Pirohy s bryndzovou plnkou a slaninkou, to je lahôdka! Pripravte si ich podľa nášho videa.

Zemiakové pirohy s bryndzou

Spišské bryndzové pirohy
Zdroj: Dobré jedlo/Dušan Křístek

4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, VARENIE 35 MINÚT

Potrebujete:

  • 500 g uvarených zemiakov v šupke
  • polohrubú múku
  • 100 g prerastenej slaniny (na servírovanie)
  • 150 g kyslej smotany (na servírovanie)
  • soľ 

Na plnku:

  • bryndza
  • čerstvý kôpor 
Bryndzovníky
Čítajte viac
Najlepšie BRYNDZOVNÍKY na svete: Uvidíte, RECEPT známej someliérky si odložíte!

POSTUP

  1. K očisteným a najemno nastrúhaným zemiakom pridajte múku a soľ a vypracujte polotuhé cesto.
  2. Cesto vyvaľkajte na pomúčenej doske. Pomocou formičky alebo pohára z neho vykrajujte kolieska. Do stredu každého dajte plnku vymiešanú z bryndze a nasekaného kôpru.
  3. Okraje cesta spojte a pirohy uvarte v osolenej vode. Po uvarení vyberte a pokvapkajte tukom z opečenej slaniny. Pirohy podávajte s kyslou smotanou, opečenými kúskami prerastenej slaniny ozdobené nasekaným kôprom.    

Doma pripravené jedlá sú najlepšie. Overené recepty vždy nájdete v DOBROM JEDLE. Pozrite si GALÉRIU TU!

Ďalšie recepty na chutné jedlá nájdete v Dobrom jedle >>>

Čítajte viac
Bravčová ŽIVÁNSKA z rúry: Víkendová pochúťka, ktorej neodoláte!
Oškvarkový závin
Čítajte viac
Babička varila špecialitky: Polievku s pivom, závin so škvarkami a PREKLADANCE k tomu
Čítajte viac
Čo dnes na večeru? KAPUSTOVO-ZEMIAKOVÉ PLACKY sú geniálne a rýchlo hotové!