Zemiakové pirohy s bryndzou
Zdroj: Dobré jedlo/Dušan Křístek
4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, VARENIE 35 MINÚT
Potrebujete:
- 500 g uvarených zemiakov v šupke
- polohrubú múku
- 100 g prerastenej slaniny (na servírovanie)
- 150 g kyslej smotany (na servírovanie)
- soľ
Na plnku:
- bryndza
- čerstvý kôpor
POSTUP
- K očisteným a najemno nastrúhaným zemiakom pridajte múku a soľ a vypracujte polotuhé cesto.
- Cesto vyvaľkajte na pomúčenej doske. Pomocou formičky alebo pohára z neho vykrajujte kolieska. Do stredu každého dajte plnku vymiešanú z bryndze a nasekaného kôpru.
- Okraje cesta spojte a pirohy uvarte v osolenej vode. Po uvarení vyberte a pokvapkajte tukom z opečenej slaniny. Pirohy podávajte s kyslou smotanou, opečenými kúskami prerastenej slaniny ozdobené nasekaným kôprom.
Doma pripravené jedlá sú najlepšie. Overené recepty vždy nájdete v DOBROM JEDLE. Pozrite si GALÉRIU TU!
Ďalšie recepty na chutné jedlá nájdete v Dobrom jedle >>>