Postup

 krok

Droždie rozpustite v 4 lyžiciach teplej vody a s múkou, kefírom, olivovým olejom a s pol lyžičky soli vymieste na hladké cesto. Sformujte do gule, prekryte utierkou a nechajte na teplom mieste kysnúť asi 2 hodiny.

 krok

 Kapustu zmiešajte so soľou, s korením a s trochou cukru. Rúru predhrejte na 250 °C a vložte do nej prázdny plech. Vykysnuté cesto premieste rukami a vyvaľkajte na papieri na pečenie na veľkosť plechu. Nechajte 10 minút kysnúť a znova vyvaľkajte valčekom.

 krok

Cesto potrite kyslou smotanou, obložte kapustou a nasekanou slaninou. S papierom preneste na horúci plech a dajte piecť na 6 minút. Posypte pažítkou a ihneď podávajte.

Kategórie