objednať časopis
všetky kategórie

Malé a milé, z mäsa, zo zeleniny i strukovín. Nagúľali sme ich sa pochváliť, že boli mimoriadne chutné. Servírujte ich v štýle street food tak ako my.

FALAFEL V PITA CHLEBE 4 PORCIE, PRÍPRAVA

Falafel v pita chlebe.
Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková

4 PORCIE, PRÍPRAVA 20 MINÚT + NAMÁČANIE 8 HODÍN, CHLADENIE 45 MINÚT, OPEKANIE 15 MINÚT

Potrebujete:

Na guľky:

  • 225 gramov sušeného cícera
  • 5 jarných cibuliek
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 šálky petržlenovej vňate, koriandra alebo mäty (najlepšie zmes všetkých troch)
  • 1 lyžičku soli
  • 1 lyžičku mletej rasce
  • pol lyžičky mletého koriandra
  • pol lyžičky mletého kardamómu
  • štipku kajenského korenia (nemusí byť)
  • trištvrte lyžičky kypriaceho prášku
  • mleté čierne korenie (podľa chuti)
  • olej

Na servírovanie:

  • pita chlieb
  • listy šalátu
  • červenú cibuľu
  • biely jogurt
Lososové fašírky.
Čítajte viac
Neviete, čo RÝCHLO navariť? Blogerka Veronika vás inšpiruje RECEPTAMI

POSTUP

  1. Sušený cícer dajte do veľkej misy a zalejte studenou vodou. Nechajte ho namočený cez noc. Cícer sceďte, opláchnite a dobre osušte utierkou alebo ho vysušte v odstredivke na šalát.
  2. Do mixéra dajte cícer, nakrájané cibuľky, cesnak, bylinky, soľ, rascu, koriander, kardamóm, kajenské korenie, kypriaci prášok a mleté čierne korenie. Zmes mixujte, kým nie je dostatočne jemná, ale nie je to ešte pyré.
  3. Zmes na falafelové guľky preložte do misy a prikryte. Dajte do chladničky aspoň na 15 minút.
  4. Pomocou lyžice robte z cícerovej zmesi guľky a ukladajte ich na tanier. Dajte ich ešte zachladiť na 30 až 60 minút. Vychladenie zabráni tomu, aby sa pri opekaní rozpadli.
  5. Do panvice dajte vyššiu vrstvu oleja (asi 2 cm). Rozohrejte ho na strednú teplotu a opatrne doň vkladajte falafelové guľky. Opekajte z každej strany do zlatista.
  6. Z pita chleba urobte kornút, vložte listy obľúbeného šalátu, plátky červenej cibule a falafel. Pokvapkajte jogurtom.

Gúľajte aj bez mäsa. Guľky z brokolice a parmezánu. Recept je TU >>>

Kategórie