objednať časopis
všetky kategórie

Zbožňujeme ich najmä preto, že nám rastú priamo pod nosom a chutia geniálne aj na „obyčajnom“ chlebíku s maslom. Teraz ich zamiešajte do týchto receptov.

Tortily s kuracím mäsom, reďkovkami a hráškovým pestom

Tortily s reďkovkami a kuracím mäsom.
Zdroj: Dobré jedlo/Gurmet

4 PORCIE, PRÍPRAVA 30 MINÚT

Potrebujete:

  • 2kusy opečených kuracích pŕs
  • 1 zväzok reďkoviek
  • 4 kukuričné tortily

Na hráškové pesto:

  • 100 g mrazeného hrášku
  • čerstvú mätu
  • citrónovú šťavu
  • 3 lyžice krémového syra (Lučina)
  • soľ, mleté čierne korenie
Čítajte viac
Ľahké jarné jedlo? Zelená ŠPARGĽA S CESNAKOM a s citrónom je hotová raz-dva!

POSTUP

  1. Najprv urobte hráškové pesto: Hrášok uvarte vo vriacej osolenej vode. Zlejte a roztlačte vidličkou. Pridajte nasekanú mätu, citrónovú šťavu podľa chuti, soľ, korenie. Nakoniec vmiešajte syr.
  2. Opečené mäso nakrájajte alebo natrhajte, reďkovky nakrájajte na tenké plátky.
  3. Tortily nasucho opečte a potrite pestom. Potom ich naplňte reďkovkami a mäskom. Zaviňte a môžete servírovať.

REĎKOVKY upečte k steaku. Recept je TU >>>